Transalpina a fost redeschisa circulatiei, insa doar pe timpul zilei. "E un drum minunat"

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07

Asteptarea turistilor dornici sa viziteze Transalpina a luat sfarsit. Cea mai inalta sosea din tara este redeschisa iarasi traficului rutier, dupa o iarna care parea sa nu se mai termine.
 

Zapada de doi metri grosime inca poate fi vazuta pe varful muntelui, dar carosabilul este acum curat. Primii turisti, inclusiv din strainatate, au si ajuns pe drumul regelui, bucurosi ca pot sa priveasca in tihna peisaje care iti taie rasuflarea.

De cum s-a redeschis, Transalpina sau soseaua dintre nori, cum mai este numita, a si inceput sa primeasca turisti. Niek este olandez si a strabatut mii de kilometri pentru a ajunge in Romania.

Turist olandez: "Romania este o tara minunata si vreau sa stiu cat mai multe despre ea, iar drumul este o parte a ei."

Turist polonez: "Calatorim pe Transalpina, ieri am fost pe Transfagarasan, era inchis, era zapada. Aici e frumos, abia asteptam sa mergem, e un drum minunat."

Si romanii sunt dornici sa revada peisajele impresionante. Ei si-au facut aparitia chiar inainte ca drumarii sa ridice restrictiile de circulatie.

Turista din Piatra Neamt: "E foarte frumos. Musafirii mei sunt din Israel si le-a placut, am facut si Transfagarasanul, avem o tara superba."

Turista din Oradea: "Este a doua oara cand venim si am tinut sa mai venim o data pentru ca panorama este superba."

Dar trebuie sa stiti ca soseaua va fi deschisa traficului doar pe timpul zilei, nu si noaptea.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO