Traian Basescu il acuza pe Iohannis ca s-a inteles cu Ponta, pentru numirea lui Teodorovici: Asta va trimite inapoi la Grivco

Ultima actualizare: 01-04-2015 07:02
Traian Basescu

Intr-un nou mesaj publicat pe Facebook, Traian Basescu il acuza pe Klaus Iohannis ca a convenit cu Victor Ponta ca Eugen Teodorovici sa devina ministru al Finantelor, desi acesta a votat, ca senator, impotriva retinerii si arestarii lui Dan Sova.

Traian Basescu ii reproseaza presedintelui Klaus Iohannis ca il sustine in continuare pe Teodorovici, desi exista dovezi ca acesta s-a opus in Parlament cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova.

"Domnule presedinte Iohannis, inteleg ca v-ati inteles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finante. Si eu am facut erori. Poate nu ati stiut ca s-a opus retinerii si arestarii lui Dan Sova pentru falsificarea probelor. Dar astazi, cand stiti acest lucru din imaginile de la Gandul, a-l valida pe Teodorovici, care a votat pentru ascunderea adevarului, este un semnal care va trimite inapoi la Grivco si in bratele turnatorului Felix. Va rog, ramaneti pentru romani cel din 16 noiembrie 2014. Toti avem nevoie de speranta, inclusiv un fost presedinte", a scris Basescu pe Facebook.

 

Domnule preşedinte Iohannis,Înţeleg că v-aţi înţeles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finanţe. Ş...

Posted by Traian Băsescu on Sunday, 29 March 2015

 

In urma cu doua zile, gandul.info a publicat un clip de la votul din Parlament. In imagini, se poate observa cum acesta a bagat bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba, adica voteaza pentru protectia lui Sova.

Vineri, fostul presedinte a reactionat fata de numirea lui Teodorovici, tot pe Facebook, intr-un alt mesaj transant.

"Eugen Teodorovici, senator PSD de Buzau si ministru al Fondurilor Europene, a votat impotriva retinerii si arestarii lui Dan sova. Dupa vot, intr-un (foarte) tarziu, a reactionat chiar si presedintele Romaniei, cu un limbaj de lemn si fara sa explice consecintele. si pentru ca totul este...«pas cu pas», intr-un si mai mare tarziu presedintele Romaniei se intreaba daca avem un conflict intre puterile statului. Eu cred ca avem doar o golanie. Iar astazi s-a facut «pasul» decisiv. V.V.Ponta si Klaus Iohannis au convenit ca Eugen Teodorovici sa devina ministru al Finantelor Publice. Bravos natiune, halal revolutie pe 16 noiembrie 2014. Alianta de la Grivco si USL-ul sunt mai vii ca oricind, dar nu «pas cu pas», ci buluc", scria Basescu vineri, pe Facebook.

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finantelor, iar functia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluata de Marius Nica, pana in prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca propunerile au fost acceptate de presedintele Klaus Iohannis.

Postul de ministru al Finantelor este vacant dupa ce Darius Valcov, cercetat de DNA pentru fapte de trafic de influenta, a demisionat, postul fiind preluat, in urma cu o saptamana, cu titlu de interimat, de catre premierul Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO