Tragediile din familiile românilor morţi în explozia din Cehia. Nu au nici bani de repatriere

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cercetările în cazul exploziei de la uzina din Cehia continuă, în timp ce, în ţară, rudele românilor care au murit în deflagraţie sunt copleşite de durere.

Pe lista neagră cu oamenii care şi-au pierdut viaţa în urma exploziei din uzină din Cehia apar cinci romani. Toţi erau angajaţi acolo şi plecaseră din România în speranţa că vor reuşi să adune bani pentru a-şi face traiul mai uşor. Doi dintre cei care au pierit erau din judeţul Dâmboviţa şi plecaseră peste hotare în speranţa că vor avea o viaţă mai bună. Dar au sfârşit groaznic.

Cătălin Ştefan, un tânăr de 23 de ani din satul Boteni, judeţul Dâmboviţa, este unul dintre cei care au avut parte de un sfârşit crunt. "A plecat să îşi facă o casă, să se căsătorească", spune mama sa.

Cumnatul lui a scăpat teafăr ca prin urechile acului. "El a rămas acolo, ceilalţi au plecat. El a zis, eu stau aici, mă odihnesc..."

Tânărul provine dintr-o familie sărmană. Apropiaţii lui spun că nu au bani ca să îi aducă trupul neînsufleţit acasă, aşa că spera că se vor găsi oameni cu suflet care să le dea o mână de ajutor.

Şi satul Chirca din Dâmboviţa este în doliu. Acolo şi-a lăsat familia un alt muncitor care a murit în urma deflagraţiei - un bărbat în vârstă de 55 de ani.

"Să câştige şi el un ban, că aşa e România... să termine şi el, d-aia a plecat. A vorbit cu soţia, duminică seara, şi cu băiatul, am banii strânşi în valiza unde stătea el", spune o cunoştinţă.

Rudele victimelor spun că, deocamdată, autorităţile nu le-au contactat oficial pentru a le da mai multe explicaţii despre tragedie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO