Tragedie pe lacul Ciric, de la marginea Iasiului. Un copil de 12 ani a pierit in ape, dupa ce a intrat sa se scalde

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01

Caldura abatuta brusc peste noi aduce si nenorociri in zonele unde mai ales cei mici fug sa se racoreasca. Un copil de 12 ani s-a inecat, in aceasta seara, la Iasi, in timp ce era la scaldat cu prietenii.

Copiii au cerut disperati ajutor, dar din nefericire scafandri au scos dupa 20 de minute trupul fara viata al baiatului.

Nicolas era crescut de bunica lui. Parintii baiatului de 12 ani sunt plecati la munca in strainatate. Caldura de peste zi l-a impins pe copil sa-si ia prietenii si sa mearga la scaldat in lacul Ciric, de la marginea orasului Iasi.

In joaca baietii au facut scufundari, iar la un moment dat Nicolas n-a mai iesit. Ceilalti copii au strigat dupa ajutor si cativa localnici au venit cu o barca si au incercat sa-l aduca la mal.

Voluntar: "Nu cred ca sunt sanse sa-l gasim. E un copil mic. Eram aici la bar si a venit un copil plangand ca un prieten de-a lui s-a inecat. Acum speram sa-l gasim cat mai repede, dar in viata nu cred."

Martor: "Copiii au strigat ca s-a inecat. Uitati papucii, hainele copilului. Strigau ajutor, s-a inecat cineva. Acolo e de 7-8 metri si aici sunt curenti periculosi. Nu cred ca il mai gasim, au trecut mai bine de 45 de minute."

Pompierii l-au cautat si ei cu barcile. Apoi doi scafandri profesionisti au cautat pe fundul lacului pana cand l-au gasit pe baiat.

Plutonier Ionut Grosu, scafandru ISU Iasi: "Dupa aproximativ 20 de minute de cautare cu echipament de scafandru l-am gasit la 3 metri adancime si 15 metri distanta fata de mal."

Medicii s-au chinuit zeci de minute sa-l aduca la viata insa a fost prea tarziu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO