Trafic infernal la punctele vamale din vestul țării. Românii stau la cozi interminabile pentru a intra în țară

Ultima actualizare: 18-12-2021 19:32

Traficul este infernal la punctele vamale din vestul țării. A fost suplimentat numărul angajaților de la frontieră și Direcția de Sănătate Publică, dar românii care vin acasă de sărbători sunt și mai mulți.

Din cauza noilor proceduri pentru Covid au așteptat la coadă și câteva ore. În plus, de luni, devine obligatorie și completarea formularului digital pentru intrarea în țară.

Obosiți unii șoferi care voiau să treacă mai repede s-au așezat în fața altor mașini așa că au ieșit scântei.

Toate punctele vamale din vestul țării sunt roșii pe aplicația Poliției de Frontieră, unde șoferii pot verifica în timp real cât trebuie să aștepte la coadă. S-a ajuns la un cumul și de 240 de minute.

Român în vamă:De patru ore aștept. Suntem rușinea Europei, suntem în UE și trebuie să așteptăm ore întregi. Am trecut Germania fără nicio problemă, Austria la fel, Ungaria a început să se vadă că ajungem în România și aici stăm de patru ore fără toalete, fără pic de înțelegere pentru copiii pe care îi avem. Nimic, nimic...Am venit pentru câteva zile să vedem familia, nu doream să venim. Avem doi ani jumate de când nu am mai venit, tocmai din cauza aceasta că trebuie să stăm la cozi interminabile."

Român:Mai bine vin cu avionul. Anul trecut nu am fost. Vin din Stutgard, sunt obosit și deabia aștept să ajung acasă la Sibiu, să ne vedem părinții și dacă mai avem timp, mergem puțin și la schi."

Și-așa dezamăgiți de intrarea greoaie în țară, unii au aflat că trebuie să stea și în carantină pentru că nu s-au vaccinat sau testat.

Român:Venim pentru concediu de două săptămâni și ne bagă în carantină. Pai ce vacanță mai e? Eu nu mi-am făcut niciun test, era o coadă în Danemarca. Nu o să stau deloc în carantină, nu plătesc nicio amendă, este dreptul meu, viața mea."

În unele puncte vamale, numărul personalului a fost chiar triplat în această perioadă.

Andrei Dincă, purtător de cuvânt la Poliția de Frontieră Arad:A fost suplimentat personalul de la controlul documentelor și a arterelor de control până la capaciatea maximă."

Prin frontiera cu Ungaria, în ultimele 24 de ore, au intrat în România 27.500 de persoane, față de 13.500 câte intrau într-o perioadă normală.

Horia Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad:Am preconizat că vor fi aceste vârfuri și am angajat personal suplimentar în această perioadă. Noi avem cel mai mare număr de personal în frontieră de când se face triajul și este cel mai mare vârf din acest an."

De luni cei care vin în țară au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro, iar nerespectarea acestei obligaţii va fi sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO