Timp de doua luni au spart boxele locatarilor, dar acum au fost prinsi. Cati ani de inchisoare risca doi tineri din Timis

Dată publicare: 12-05-2016 17:42
Dată actualizare: 15-05-2016 02:18


Doi tineri din Timis au fost prinsi de politisti, dupa ce in ultimele luni s-ar fi specializat in furatul din boxele blocurilor.

In total au spart sase astfel de incaperi, de unde au plecat cu bunuri in valoare de peste 4000 de lei. Locatarii spun ca in ultimii ani au fost pradati de mai multe ori si au fost cazuri in care le-au fost furate chiar si conservele pentru iarna.

Pentru a fi greu de identificat, suspectii au ales blocuri din zone diferite din Timisoara si care nu erau supravegheate video. Ce nu au intuit ei a fost faptul ca politistii au verificat toate camerele de supraveghere din zona si asa au reusit sa identifice doi tineri in varsta de 20, respectiv 26 de ani.

Din boxele de bloc ei au plecat cu un sistem audio, o bicicleta si mai multe aparate de bricolaj. Toate spargerile au avut loc in ultimele doua luni, perioada in care au reusit sa vanda o parte din bunurile furate. Anchetatorii verifica acum daca cei doi suspecti mai sunt implicati si in alte fapte de natura penala.

Printre boxele sparte de suspecti se numara si beciul acestui barbat. Avea acolo doar legume si doua biciclete, care, din fericire pentru el, nu au starnit interesul spargatorilor

Pagubit: : "De abia le-am bagat aici, n-or stiut cum sa le scoata.  Varza, cartofi, altceva nu avem. "

Locatarii povestesc ca nu mai stiu ce sa faca sa isi pazeasca bunurile. In ultimii ani au fost pradati tot mai des.

Ioan Panica,  locatar: Doua boxe au fost fost sparte, de la subsol, de la parter.A fost chemata politia si nu stiu altceva
Reporter: Se fura des aici in zona?
Locatar: A mai fost acum un an sau doi, au fost toate boxele sparte

ionel Rotaru,  administratorul unei firme de reparatii:  "Mi-a spus ca s-au spart cateva boxe si oamenii asteptau sa ma duc sa le sudez usa la intrare la boxa si la pivnita si acum cativa ani am auzit mai multe cazuri.

Din cele sase boxe sparte au furat o bicicleta, o motocoasa, un sistem audio, o drujba si mai multe aparate de bricolaj. Politistii i-au identificat pe suspecti cu ajutorul camerelor de supraveghere din apropierea blocurilor.

Ancuta Morariu, purtator de cuvant IPJ Timis: "In perioada martie-aprilie ar fi patruns prin efractie in sase boxe ale unor imobile, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri pe care ulterior le-ar fi valorificat. In cauza a fost deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat"

Daca judecatorii ii vor gasi vinovati, cei doi suspecti risca pana la cinci ani de inchisoare.

 

Tags: hoti, boxe, timis,


VIDEO PROTVPLUS.RO