Terasamentul s-a surpat pe o lungime de 70 de metri pe autostrada Lugoj - Deva. Control inopinat din partea CNAIR


Ultimul update: Luni 17 Iulie 2017 07:18
Data publicarii: Vineri 14 Iulie 2017 17:43
Categorie: Stiri actuale
Surpare autostrada Lugoj - Deva

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat vineri ca a efectuat controale inopinate pe santierul lotului 3 al autostrazii Lugoj -Deva.

Terasamentul s-a surpat pe o lungime de 70 de metri si o latime de 11 metri pe autostrada Lugoj - Deva.

”Cea mai recenta actiune de control a fost trimisa pe santierul lotului 3 al autostrazii Lugoj -Deva, in urma aparitiei unei surpari a terasamentului pe o lungime de 70 de metri si o latime de 11 metri. Echipa de control de la fata locului urmeaza sa evalueze situatia in vederea stabilirii cauzelor care au produs evenimentul si sa prezinte un raport”, se arata in comunicat.

Potrivit CNAIR, principalele probleme identificate au fost calitatea slaba a materialelor, mobilizarea insuficienta a constructorilor si calitatea neconforma a unora dintre lucrarile executate.

”CNAIR a adus cu aceasta ocazie la cunostiinta constructorilor si consultantilor ca in cazul in care nu remediaza rapid deficientele, masurile contractuale de penalizare pot merge pana la rezilierea contractelor din culpa antreprenorilor”, se arata in comunicat.

In luna aprilie a acestui an, Ministerul Transporturilor a anuntat ca loturile 2 si 3 ale autostrazii Lugoj-Deva vor fi deschise circulatiei in luna decembrie a acestui an, in conditiile in care primul tronson erau finalizate in proportie de 60%, respectiv 75%.

FOTO: economica.net

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO