Temperaturile se mentin ridicate vineri, cu maxime de pana la 17 grade. Cum va fi vremea in weekend

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de vineri ne aduce vreme calda, chiar deosebit de calda in vestul, in centrul tarii si la munte. Vor fi innorari si conditii de ploaie slaba, iar maximele termice se vor situa intre 7 si 17 grade.

Vezi AICI prognoza pentru orasul tau.

In Dobrogea si in Baragan norii vor fi numerosi, dar se va arata si soarele pentru scurte momente. Vantul prinde putere, iar maximele ajung la 11...12 grade - valori mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim vreme schimbatoare, cu innorari, un pic de soare si cativa stropi de ploaie din loc in loc. Temperaturile se mentin peste mediile
perioadei.

In jumatatea nordica a Moldovei cerul va fi plin de nori, dar sansele de ploaie vor fi destul de reduse. Va fi in continuare mai cald decat in mod obisnuit in acest moment al anului.

Citește și
vremea
Vreme calda pana la finalul saptamanii. Zonele in care temperaturile scad in weekendul urmator
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea atmosfera cam mohorata, dar nefiresc de calda pentru aceasta perioada. La noapte va ploua pe suprafete extinse, dar cantitatile de apa vor fi
neinsemnate.

Si in vestul tarii ploile ajung dupa lasarea noptii. Pana atunci ziua se anunta placuta, cu innorari, dar si perioade insorite si cu temperaturi de pana la 17 grade - valori foarte ridicate pentru luna februarie.

Pana la ora 8 avem avertizare Cod Galben de ceata persistenta in Municipiul Arad si sunt afectate si drumurile nationale si europene aferente iar viziblilitatea este redusa pana la 50 m.

In centrul Romaniei asteptam vreme neobisnuit de calda pentru data din calendar. Cerul va fi mai mult noros si nu este exclus sa ploua slab pe parcursul zilei. Maximele depasesc 10 grade, iar pe partea vestica se vor atinge chiar si 16 grade.

In sud-vestul tarii vom avea putina ceata dimineata; multi nori si
conditii de ploaie slaba peste zi. Vremea se mentine calda:
dupa pranz termometrele vor indica pana la 14 grade Celsius.

Si in sudul tarii este ceata la inceputul zilei in zonele joase.
Innorarile persista si e posibil sa ploua slab, iar vantul se inteteste din loc in loc.

Pana la ora 10 avem Cod Galben de ceata densa pentru jumatatea de sud a judetelor Calarasi si Teleorman. Vizibilitatea va fi scazuta sub 200 m, izolat sub 50 m.Temperaturile scad fata de ieri, dar chiar si asa va fi mai cald decat in mod normal la
aceasta data.

In Bucuresti vom avea atmosfera inchisa si conditii de burnita, mai ales dupa lasarea noptii. Vantul devine activ; maxima
prognozata este de 10 grade; sambata dimineata se vor inregistra in jur de 4 grade. Tendinta presiunii atmosferice este
de scadere.

La munte norii se inmultesc; pe timpul zilei va ploua izolat, iar
la noapte ploile vor veni pe suprafete extinse in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor, dar cantitatile de apa
vor fi neinsemnate. Vantul va mai avea unele porniri pe creste; iar temperaturile vor fi in continuare  surprinzator de mari pentru
aceasta data.

Prognoza pentru weekend

Sambata - desi valorile termice vor continua sa scada usor in majoritatea regiunilor, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, pe arii extinse in vestul, centrul si nordul tarii si local, mai ales spre seara si noaptea, in rest. In zona de munte vor fi lapovite si ninsori slabe.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare in estul si sud-vestul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 grade in Moldova si 13 grade in Banat si Transilvania, iar cele minime se vor incadra intre -1 si 7 grade. Local in sud-est va fi ceata, mai ales dimineata. Presiunea atmosferica va fi in usoara crestere.

Duminica - vremea va fi in general inchisa si mai calda decat in mod normal. Cerul va prezenta innorari si temporar va ploua, in general slab, in cea mai mare parte a tarii. In zona de munte, iar spre sfarsitul intervalului si in estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi si sub formã de lapovita si ninsoare.

Temporar, vantul va avea unele intensificari in vestul, sud-vestul si sud-estul tarii, precum si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 grade in Moldova si 13 grade in sudul Olteniei, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 6 grade.

Luni - valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada mai ales in regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros in sudul, estul si centrul tarii, unde va mai ploua, slab cantitativ. In nord-vest innorarile vor fi doar temporare.

In zona de munte, iar noaptea pe arii restranse si in Moldova, trecator va fulgui. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-estul tarii si in zona montana inaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 grade in Moldova si 12 grade in Crisana si Banat, iar cele minime se vor incadra intre -6 si 4 grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Maxime de 20 de grade in estul tarii, lapovita si ninsoare la munte. Cum va arata vremea in Romania in urmatoarele trei zile
Maxime de 20 de grade in estul tarii, lapovita si ninsoare la munte. Cum va arata vremea in Romania in urmatoarele trei zile

Ziua de astazi ne aduce vreme calda in cea mai mare parte a tarii, innorari si cateva ploi slabe. Maximele termice se vor situa intre 7 si 18 grade, cu cele mai ridicate valori in sudul Banatului si in vestul Olteniei.

Vreme calda pana la finalul saptamanii. Zonele in care temperaturile scad in weekendul urmator
Vreme calda pana la finalul saptamanii. Zonele in care temperaturile scad in weekendul urmator

Vremea va fi foarte calda si in zilele urmatoare. Marti vor fi pana la 18 grade, miercuri si joi, pana la 20 de grade iar vineri vom avea intre 7 si 15 grade Celsius.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.