Temperaturi peste media perioadei. Regiunea in care termometrele vor inregistra 21-22 de grade

Ultima actualizare: 12-11-2015 06:58

Ziua de astazi ne-aduce vreme calda in sudul si sud-estul tarii; cateva ploi slabe sau burnite in interiorul arcului carpatic si maxime termice cuprinse intre 9 si 22 de grade .

In Dobrogea si in Baragan ziua a inceput cu ceata densa, dar mai tarziu se va arata soarele si vom avea timp frumos. Vantul se va inteti trecator, iar temperaturile, peste mediile perioadei, vor ajunge la 16-17 grade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme placuta, cu putina negura in orele diminetii si multe perioade insorite peste zi.
Vantul devine ceva mai activ, iar temperaturile urca pana la 16 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina ceata este prezenta in acest moment in zonele de campie. Dupa risipirea ei asteptam vreme buna; cu soare, dar si unele innorari. Vantul va avea unele intensificari, iar dupa pranz termometrele vor indica 12-13 grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea atmosfera mohorata, cu ceata si nebulozitate joasa in prima parte a zilei. Va ploua slab, din loc in loc, iar regimul termic va fi unul potrivit pentru acest moment al anului, cu maxime de 10-11 grade.

In vestul tarii nu prea sunt sanse sa zarim soarele. Dupa o dimineata cu multa ceata; orele urmatoare ne aduc cer innorat si ploi slabe sau burnite. Temperaturile maxime se vor situa intre 10 si 14 grade.

In tinuturile centrale se anunta vreme inchisa, cateva ploi slabe, pe suprafete restranse si temperaturi in crestere usoara fata de ziua trecuta. Vantul va sufla mai tare la munte, indeosebi in zona crestelor.

In sud-vestul tarii apar unele innorari, dar vor fi si numeroase perioade insorite. Vantul va avea porniri in sud-vestul extrem, iar temperaturile vor ajunge la valori ridicate: in vestul Olteniei se vor atinge chiar si 21-22 de grade.

Si in tinuturile sudice predomina timpul frumos. Norii se aduna din cand in cand, dar sansele de ploaie cresc abia dupa lasarea noptii. Va fi mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data: maximele vor urca pana la 18 grade.

Vreme calda gasim si in zona Capitalei. Spre seara si la noapte si e posibil sa cada cativa stropi. Maxima ajunge la 17 grade. Maine dimineata se vor inregistra in jur de 8 grade si vor fi conditii de ceata.

La munte, va ploua slab pe arii extinse în zona Carpatilor Occidentali si local în restul masivelor. Vantul va prezenta intensifcari, iar cele mai mari viteze se vor atinge pe creste. Temperaturile din statiuni vor fi apropiate de mediile acestei perioade.

Cum va arata vremea in urmatoarele zile in Bucuresti si la munte

Incepem cu Bucurestiul, unde astazi vremea se va incalzi si va deveni calda pentru data din calendar. Cerul va fi variabil dar spre seara vor fi posibile ploi slabe. Maxima va ajunge la 17 grade Celsius. Vantul va sufla intre slab si moderat.

Maine vremea se va mentine mai calda decat in mod normal la
aceasta data. Cerul va fi mai mult noros, iar temperatura maxima va urca pana la 16 grade.

Miercuri incalzirea va continua si vremea va deveni deosebit de calda, pentru aceasta data a anului; se vor atinge 20-21 de grade.
Cerul va fi mai mult senin, vantul va sufla moderat pe timpul zilei, dar va slabi in intensitate spre seara.

Joi vremea ramane frumoasa si deosebit de calda pentru data din
calendar. Cerul va fi curat, dar în primele ore ale diminetii si noaptea se va semnala ceata. Vântul va fi domol.

Ajungem in zona de munte, unde astazi, va ploua slab pe arii extinse în zona Carpatilor Occidentali si local în restul masivelor.
Vintul va prezenta intensifcari, iar cele mai mari viteze se vor atinge pe creste. Temperaturile din statiuni, vor fi apropiate de mediile acestei perioade.

Maine cerul va fi noros, local va ploua, iar vântul va prezenta intensificari. Temperatura aerului va creste usor.

Miercuri vor fi multi nori însa doar izolat va ploua slab, în nordul Carpatilor Orientali si în zona Carpatilor Meridionali.
Vantul va prinde putere pe creste iar spre seara, treptat va slabi in intensitate. Valorile termice vor fi ridicate pentru data din calendar.

Joi in nordul Carpatilor Orientali, dar si in Muntii Banatului, înnorarile vor fi
persistente insa ploile vor veni doar izolat. In restul masivelor va fi
vreme frumoasa si vântul va avea unele intensificari pe creste.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO