Temperaturi in crestere, cu valori ce ajung pana la 25 de grade. Cum va fi vremea in weekend

31-03-2016 07:26


Ziua de astazi ne-aduce vreme frumoasa si mult mai calda decat in mod normal. Doar prin nord-vest si pe la munte apar cateva ploi slabe, iar maximele ajung in intervalul 16-25 de grade.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim vreme foarte placuta, cu soare si cativa nori inofensivi. Temperaturile, in crestere fata de ieri, vor depasi mediile perioadei si vor ajunge la 24 de grade.

Se face mai cald si in Moldova sudica si in nordul Munteniei, unde astazi se vor inregistra valori mai potrivite pentru luna mai: 23-24 de grade. Atmosfera va fi insorita toata ziua si nici vantul nu va pune probleme.

In jumatatea nordica a Moldovei vremea continua sa se incalzesca: la amiaza termometrele vor indica peste 20 de grade. In zona montana e posibil sa ploua slab si tot la munte, pe creste, vantul va avea unele intensificari. In rest vom avea timp frumos pe toata durata zilei.

In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam vreme schimbatoare, cu innorari, cateva averse slabe si vant mai activ. Temperaturile cresc si aici si vor ajunge la 19-20 de grade - valori mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului.

Vestul tarii are parte de o zi insorita si mai calda decat cea de ieri, cu maxime de pana la 21-22 de grade. Sansele de ploaie sunt egale cu zero; doar vantul se va inteti trecator.

In centrul Romaniei incalzirea vremii este evidenta: temperaturile castiga 4-5 grade fata de ziua trecuta. La munte se anunta cativa stropi de ploaie si vant intens la altitudini mari; in rest: soare si atmosfera placuta.

Sud-vestul tarii va avea vreme foarte frumoasa si temperaturi mult mai ridicate decat in statistici. Soarele va straluci aproape nestingherit si maximele vor urca spre 24, poate 25 de grade.

Conditii meteo foarte bune se anunta si in regiunile sudice: cer destul de curat, vant cel mult moderat si temperaturi in crestere. In Lunca Dunarii la amiaza se vor atinge 25 de grade.

In Bucuresti astazi se incalzeste si mai tare. Maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, norii vor fi rari si atmosfera va aduce mai degraba a inceput de vara decat a final de martie. Spre dimineata se vor inregistra 9 grade Celsius.

La munte gasim vreme calda si predominant frumoasa. Ar putea sa vina cateva averse slabe, indeosebi in nordul Carpatilor Orientali si prin Apuseni. Vantul va sufla mai tare pe creste, iar maximele vor depasi 10 grade in majoritatea statiunilor.

Cum arata vremea in urmatoarele 3 zile

In Bucuresti maine se anunta conditii meteo excelente: cer mai mult senin si o temperatura potrivita pentru luna iunie: 27 de grade Celsius. Si noaptea va fi mai calda: cu o minima in jur de 12 grade.

Sambata temperatura coboara spre o valoare normala pentru inceput de aprilie: 17-18 grade. Norii nu prea se arata; doar vantul va avea unele porniri. Se raceste si pe timpul noptii, iar spre dimineata se vor inregistra cel mult 4 grade.

Duminica temperatura incepe sa creasca usor si va ajunge la 19 grade. Ziua cerul se pastreaza destul de curat; in cursul noptii se innoreaza, dar nu sunt anuntate ploi.

La munte maine temperaturile se mentin ridicate. Pe timpul zilei cerul va fi curat; seara si noaptea in masivele nordice se-aduna norii si apar ploi sporadice.

Sambata se anunta ceva conditii de ploaie in Carpatii Meridionali, dar in ansamblu vom avea timp frumos. Temperaturile scad accentuat in masivele din nordul tarii, dar si in estul Meridionalilor.

Duminica se incalzeste usor. Spre seara norii se inmultesc in toata zona montana, dar abia noaptea ar putea sa ploua in Carpatii Occidentali.

VIDEO PROTVPLUS.RO