Teatrele și restaurantele din București s-au redeschis după luni de pauză

×
Codul embed a fost copiat

Bucureștenii au motive de bucurie. S-au deschis sălile de spectacol și restaurantele în interior după câteva luni de pauză.

Pentru că au scăzut îmbolnăvirile de Covid și sălile de cinema pot avea public, însă reprezentanții lor preferă să mai aștepte cel puțin o lună, să vadă cum va fi situația pandemiei.

”- Dumneavoastră unde ați prefera să stați? Înăuntru, afară?
- Afară?
- Afară, că de astăzi am deschis și interioarele. La restaurante.
- Ce veste! Nu știam!
- Cu 30% capacitate
”.

Asta înseamnă 70 de locuri, din peste 200, într-un restaurant. Cu toate acestea vremea frumoasă i-a ținut pe oameni pe terasă, iar în interior n-a fost mai nimeni.

"- Noi ne bucurăm! Susținem! Tu susții? Da!
- Cât de mult v-a lipsit?
- Foarte mult!
".

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"- Suntem emoționați. Nu am ieșit de mult și suntem emoționați.
- Cam de cât timp nu ați mai ieșit din casă?
- De vreo 200 de ani!
- Așa se simte, nu?
- Da, da, se simte ceva plăcut!
”.

Manager restaurant: ”Este un lucru minunat că am reușit să deschidem interioarele, dar majoritatea în momentul de față preferă să stea pe terasă, pentru că așa cum au stat mult timp izolați își doresc să stea la aer".

Înăuntru, regulile au rămas la fel. La o masă au voie să se așeze cel mult 6 persoane dacă nu fac parte din aceeași familie. S-au relaxat însă restricțiile de circulație. Restaurantele și magazinele se închid la ora 21.

Tânără: ”Nu pot să zic neapărat că mi-a fost dor, mi-e foarte frică în continuare. Cred că mai merge temporizată aglomerația”.

Adrian Bogdan, manager restaurant: ”Vă promitem solemn că facem tot ce ne stă în putință astfel încât voi, oaspeții noștri, să fiți în siguranță maximă".

De asemenea, se pot deschide și teatrele, la o capacitate de 30 %. Un spectacol monolog, realizat de Horațiu Mălăele, este programat chiar duminică seara, la TNB, după ce a fost amânat de mai multe ori. Următorul spectacol va avea loc în 15 mai.

Sălile de cinema s-ar putea redeschide de la 1 iunie

 

Ion Caramitru, directorul TNB: "Noi deschidem la mijlocul lunii, deci practic peste 10 zile, ca să avem timp să punem în vânzare biletele și pentru a programa spectacole în cele 4 sali în care ne desfășurăm stagiunea. Mai mult decât atât o să anunț că avem până la sfârșitul acestei luni trei premiere”.

După ce au stat închise 6 luni și cinematografele pot primi clienți. Decizia este însă riscantă, spun reprezentanții acestei industrii, care așteaptă recomandări suplimentare de la Ministerul Culturii.

Într-un scenariu optimist, sălile de cinema s-ar putea deschide de la 1 iunie, mai ales că se anunță o vară cu multe premiere, precum Fast and Furious seria 9, filmul Nomadland, premiat la Oscar dar și diverse producții Disney.

Este a patra zi la rând în care rata de incidență a îmbolnăvirilor de covid scade sub 3 cazuri la mia de locuitori, ajungând la 2,42.

Dacă va ajunge la 1,5 cazuri la mia de locuitori, capacitatea locurilor din restaurante și sali de spectacol ar putea crește la 50 %.

Ne-am putea bucura inclusiv de concerte sau cinematografe drive in, iar în aer liber peste 300 de persoane ar putea lua participa la concerte.

Totul depinde de scenariile pe care Guvernul le pregătește chiar în aceste momente, pentru data de 14 mai.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Prefectul Capitalei: Rata de infectare ar putea ajunge la 1,5 în luna mai
Prefectul Capitalei: Rata de infectare ar putea ajunge la 1,5 în luna mai

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în Bucureşti ar putea ajunge în luna mai la un nivel de 1,5 la mie, în cazul în care se va menţine ritmul de descreştere actual.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.