Taximetristul agresat de jandarmi: ”Ne-au oprit și au început să ne bată”

Ultimul update: Joi 16 August 2018 17:55
Data publicarii: Joi 16 August 2018 12:53
Categorie: Actualitate

Valeriu Ionuţ Rădulescu, taximetristul turiştilor israelieni care susţin că au fost agresaţi de jandarmi la protestul de vineri al Diasporei, s-a prezentat joi la Parchetul Militar Bucureşti pentru a depune o plângere penală.

El a relatat că jandarmii au oprit maşina în care se aflau patru turişti israelieni şi au început să-i lovească fără niciun motiv cu pumnii şi bastoanele.

"Sunt taximetristul bătut cu turiştii israelieni în maşină. Am plecat de la un hotel din Bucureşti, mă duceam spre un club şi ne-au oprit jandarmii şi au început să ne bată. La intersecţia Ion Mihalache cu Banu Manta. Fără niciun motiv. Nu am apucat să reacţionăm, absolut deloc. Nu aveau nicio legătură (turiştii, n.r.) cu manifestaţia. Nu ne-au dat nicio explicaţie. Ne-au oprit şi ne-au dat bătaie. Turiştii au fost foarte mult bătuţi în maşină, nu în afara maşinii. Cu pumnii, cu bastoanele. Ei strigau: Sunt turist!'; eu: 'Sunt taximetrist!'. Nu am făcut nimic şi tot ne băteau. Era să mă lovească în faţă la volan şi am pus mâna şi cred că mi-au rupt mâna", le-a spus taximetristul jurnaliştilor.

Bărbatul de 30 de ani a precizat că el şi cetăţenii israelieni au fost lăsaţi să plece, după ce jandarmii şi-au dat seama că au greşit.

"Ne-au tras afară din maşină, ne-au încătuşat, ne-au bătut şi încătuşaţi şi, după ce şi-au dat seama că au greşit, ne-au lăsat în pace şi, după 2-3-5 minute, am plecat. M-au controlat în maşină, nu au găsit absolut nimic, mi-au cerut buletinul, au făcut poză la buletin, turiştii erau... unul a fost bătut cu mine, doi dintre bărbaţi au fugit şi în dreapta mea a fost o femeie (...) Am oprit maşina în faţa lor pentru că nu mai aveam pe unde să trec şi, la un moment dat, 30-50 fugeau spre mine (...) Ne-au descătuşat şi ne-au dat drumul. Eu am plecat cu taxiul la un hotel şi acolo am solicitat Poliţia şi Salvarea, de unde am fost transportat la Spitalul Municipal. Am fractură la antebraţ. 42 de zile trebuie să stau cu mâna în ghips, timp în care nu pot să fac nimic", a adăugat el.

Procurorii militari au deschis un dosar penal, în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului de vineri din Piaţa Victoriei.

Până în prezent, au fost depuse peste 200 de plângeri penale de către persoanele rănite la protest.

Ambasada Statului Israel a anunţat luni că patru turişti israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine vineri seară.

"Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seară, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel către un restaurant din Bucureşti", a precizat, într-un comunicat transmis AGERPRES, Ambasada Israelului.

Totodată, Ambasada Israelului a arătat că turiştii israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au de-a face cu evenimentele în curs.

"Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor", a mai transmis Ambasada Statului Israel.

Cioloș, despre starea protestatarilor din Piață:
Cioloș, despre starea protestatarilor din Piață: "Au simptome curioase în urma gazării"
VIDEO PROTVPLUS.RO
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
LA MARUTA
Skivo, o zi în culisele vloggingului

06:20
vulcanizare
Când trebuie schimbate cauciucurile de iarnă? Deja s-au format cozi mari la vulcanizări
Băiețel de 3 ani, dat în urmărire națională. Cine l-a luat de acasă
Câte mii de deţinuţi au ieşit din închisori cu "marea eliberare" a lui Tudorel Toader
Un timişorean care a vopsit blocul în culorile tricolorului, amendat de poliţie
O traficantă de droguri şi-a primit banii înapoi de la statul român
Primul drum asfaltat între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, inaugurat în 2018. „Până acum ne-am unit pe jos”
foto craciun
Obicei costisitor al românilor, de Crăciun. Plătesc sute de lei pentru "amintiri de neuitat"
Un utilaj de deszăpezire a lovit o maşină, în Suceava. O familie întreagă, la spital
Cine este tânărul care a murit după ce s-a plimbat pe liniile de metrou. Autorităţile, fără reacţie
Oraşul care a înflorit cu bani de la UE. A luat 86% din fondurile alocate primăriilor
”Grădinarii" care aprovizionau Capitala cu droguri. Cum au ajuns de la castraveţi la canabis
Anchetă la un sediu de poliție, după ce peste 20.000 de pachete de țigări au dispărut