Tatăl băiatului din Vaslui, răpit dintr-o maşină, susţine că mama copilului a pus totul la cale

06-07-2018 16:18

Este alertă în Vaslui, unde un băiat de 15 ani a fost răpit din autoturismul tatălui său, după ce bărbatul a fost lovit de doi indivizi necunoscuţi.

Camerele de supraveghere din zona au surprins momentul când agresorii îl trag din maşină pe copil şi apoi fug. 

Băiatul este dat în urmărire şi în consemn la frontieră, iar poliţiştii au început imediat căutările. Anchetatorii urmăresc şi istoria conflictelor dintre părinţii copilului, despărţiţi de ani de zile.

Momentul în care băiatul este răpit a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. În imagini se poate vedea cum maşina în care se aflau adolescentul, tatăl său şi un prieten al acestuia opreşte la o trecere de pietoni. În clipa aceea, doi indivizi se năpustesc asupra maşinii, îi lovesc pe adulţi, şi în haosul creat unul dintre ei îl trage pe băiat afară din autoturism şi o ia la fugă.

Răpitorii s-au mişcat extrem de repde şi au dispaurt cu băiat cu tot, într-o maşină albă. Politistii au fost alertaţi şi au început imediat căutările.

Anchetatorii spun că este posibil ca băiatul să se afle deja în compania mamei sale, care, atunci când el avea 6 ani, l-a luat din România şi a plecat cu el în străinătate.

O vreme, tatăl nu a ştiut nimic despre fiul lui. Anul trecut, a aflat că este în Franţa şi în urmă cu 3 zile a reuşit îl aducă înapoi în ţară.

Tatăl povesteşte cu groază clipele atacului. Susţine că agresorii vorbeau în franceză şi că păreau specializaţi în acţiuni de acest tip.

Giani Tzibulieac, tatăl băiatului: "Erau îmbrăcaţi în negru, cu ochelari, cu şepci negre, îmbrăcaţi la fel. Mi-au sărit în fata maşini. Au deschis portiera, unul într-o parte, altul în alta. Unul mă ţinea de gât, se vedea că era ca la antrenament, au spus în franceză că mă omoară, m-au strâns de gât, m-au lovit. Ei ştiau unde mă aflam. Eu am cumpărat un iPod la copil şi aveau codul de pe iPhone-ul meu".

Bărbatul şi rudele sale cred că mama copilului este implicată în întreaga poveste.

Giani Tzibulieac, tatăl băiatului: "Mama lui e băgată la mijloc, copilul îmi e încredinţat mie până la 18 ani. A învăţat arta supravieţuirii, nu a şcolii. El ştie să supravieţuiască, să evadeze. Doar despre asta mi-a vorbit. El îmi spune ce antrenamente face acolo, că trage cu pistolul. Nu îmi spune că merge la şcoală şi învaţă bine".

Bogdan Gheorghita, purtator de cuvânt al IPJ vaslui: "Minorul a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Colegii mei efectuează cercetări, verificări, investigaţii în trafic, în vederea recuperării minorului."

Băiatul se numeşte Mădălin Giuliano Țibuliac, are 1,65, aproximativ 60 de kilograme, părul negru, tuns scurt şi ochi căprui.

La momentul dispariţiei, purta pantaloni scurţi şi tricou de culoare deschisă, pantofi sport, albi. Cei care pot oferi informaţii despre el sunt rugaţi să sune la 112.

Poliţiştii au audiat zeci de persoane. Au stat de vorbă cu martorii întâmplării violente, dar şi cu tatăl copilului şi cu rude ale sale.
Anchetatorii au aflat că maşina atacată era condusă de un prieten al bărbatului. Copilul era pe bancheta din spate.

Agresorii s-au postat ca pietoni în fata autoturismului lor, au deschis portierele şi l-au imobilizat pe tatăl adolescentului.

Prietenul său a pornit imediat maşina, ca să scape. Abia după câteva clipe, cei doi bărbaţi şi-au dat seama că atacatorii luaseră copilul. Între timp, indivizii au dispărut cu o maşină albă.

Autoturismul în care se afla băiatul a fost verificat minuţios, în căutare de amprente şi alte indicii care să ducă la autorii răpirii.


VIDEO PROTVPLUS.RO