TAROM nu a avut avion pentru presedintele Iohannis. Raspunsul companiei aeriene: "Orice solicitare noua implica pierderi"

Ultima actualizare: 19-06-2015 07:07

Administratia Prezidentiala nu a reusit sa obtina o aeronava TAROM pentru deplasarea presedintelui la Consiliul European de la Bruxelles.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat TAROM un avion pentru a se deplasa saptamana viitoare la Consiliul European de la Bruxelles, insa compania a raspuns ca pentru perioada respectiva nu are o aeronava disponibila, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

TAROM a precizat ca pentru 25 si 26 iunie au fost deja achizitionate bilete de avion pentru alte curse. In acest context, Administratia Prezidentiala ar trebui sa plateasca contravaloarea acelor bilete. Prin urmare, solutia ar fi ca seful statului sa inchirieze un avion, au precizat sursele citate. Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa participe in zilele de 25 si 26 iunie la Consiliul European de la Bruxelles.

In cursul zilei de marti, TAROM a emis un comunicat de presa legat de aceasta situatie:

Mentionam ca pana in prezent, in decursul colaborarii TAROM cu Administratia Prezidentiala s-au identificat intotdeauna solutii pentru operarea curselor speciale solicitate de aceasta institutie.

Recent, compania TAROM a pus la dispozitia Administratiei Prezidentiale o aeronava pentru deplasarea dl. Presedinte Klaus Iohannis in vizita oficiala pe care a efectuat-o in Croatia.
Dupa primirea mesajului de la Administratia Prezidentiala, prin care era solicitata o aeronava de minim 70 locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinatia Bruxelles in perioada 25-26 iunie a.c. s-a analizat disponibilitatea si s-a ajuns la concluzia ca nu dispunem de aeronava pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus sa anulam sau sa intarziem curse regulate si charter; in plus, compania ar fi trebuit sa plateasca despagubiri catre pasagerii acestor curse anulate/intarziate.

Trebuie sa mentionam ca in perioada actuala (sezon vara 2015), programul de curse regulate si charter TAROM foloseste la maxim capacitatea de transport a companiei si orice solicitare noua implica pierderi financiare daca modificam programul operational planificat.

In aceste conditii, vineri 12 iunie 2015, a fost informat telefonic departamentul Protocol al Administratiei Prezidentiale, cu privire la imposibilitatea operarii de catre TAROM a zborului oficial solicitat de catre Presedintia Romaniei.

Pina la data de azi, 16 iun.2015/orele 1430 LT, nu s-a primit vreun comentariu sau mesaj scris de la Administratia Prezidentiala referitor la cursa oficiala sus-mentionata.

Ne dorim sa ramanem partenerul traditional al Administatiei Prezidentiale si ne vom stradui sa raspundem favorabil, ca intotdeauna, solicitarilor Administatiei Prezidentiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO