Târgurile de Crăciun vor fi o raritate în marile orașe din România în acest an

Ultima actualizare: 30-10-2020 21:02

Târgurile de Crăciun vor fi o raritate în marile orașe din România în acest an. Cele mai multe primării au anunțat că se gândesc să renunțe la ele pentru ca oamenii să nu se adune prea mulți într-un loc.

Iar acolo unde vor fi totuși organizate aceste târguri de sărbători cum este de pildă Sibiul vizitatorii vor purta obligatoriu mască, iar căsuțele vor fi amplasate, la mare distanță una de alta. În București, primarul Nicușor Dan a anulat evenimentele din cauza creșterii alarmante a îmbolnăvirilor de Covid.

Mai mulți muncitori de la compania municipală de iluminat public au montat toată săptămâna luminiţe de Crăciun în Bucureşti. Asta deşi primarul general Nicusor Dan a anunţat însă dinainte să depună jurământul că solicită oprirea acestor operaţiuni.

"Frumuseţea" luminiţelor de Crăciun a costat capitala anual mai bine de 2 milioane de euro. Iar potrivit contractului 30 la sută dintre decoraţiuni trebuie să fie în fiecare an noi. Sumele cheltuite sunt de două ori mai mari decât la Viena, unde banii vin şi din fonduri private. Nicușor Dan vrea să verifice acum dacă sunt justificate aceste cheltuieli.

De altfel, în acest an, unele bulevarde din Bucureşti ar putea fi luminate de Crăciun doar de farurile maşinilor. Noua administraţie a capitalei a anunţat că vrea să regândească modul în care vor fi distribuite luminiţele de Crăciun. Ar putea fi montate în special în zonele pietonale şi mai puţin pe unde circula maşinile.

Mai mult, Nicusor Dan a luat decizia să nu se mai ţină târgul de Crăciun din capitală, pentru a opri creşterea alarmantă a infecţiilor cu Covid-19. Nu se vor organiza nici concerte de Crăciun sau Revelion.

În schimb, ediţia a 14-a a celebrului târg de Crăciun din Sibiu ar putea începe pe 13 noiembrie, dar adaptat noilor condiţii. Purtarea măştii va fi obligatorie, căsuţele vor fi aranjate pe un spaţiu de 5 ori mai mare, iar concertele vor lipsi.

Andrei Drăgan, organzatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu: "Folosim o suprafaţă de peste 15.000 de mp, practic toată zona pietonală a centrului Sibiului. Vom avea acelaşi număr de expozanţi, aproximativ 100. Se vede un grup de 3 căsuţe, apoi o pauză de 10-15 m şi pe cealaltă parte a străzii sunt alte căsuţe şi tot aşa".

O decizie finală va fi luată săptămâna viitoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO