Țara unde cel puţin 29 de copii au murit, în două luni, din cauza frigului


Ultimul update: Joi 31 Ianuarie 2019 18:42
Data publicarii: Joi 31 Ianuarie 2019 18:33
Categorie: Stiri actuale
siria, copii,

Cel puţin 29 de copii au murit, în două luni, din cauza frigului iernii, în Siria, în timp ce familii fugeau din ultima redută a grupării Statul Islamic (SI), devastată de lupte în estul ţării, a anunţat joi ONU, relatează AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a declarat ”extrem de îngrijorată” de o ”situaţie umanitară care se deteriorează”, în tabăra de deplasaţi Al-Hol, în nord-estul Siriei, unde sunt transferaţi, de mai multe luni, civili care fug din calea confruntărilor armate contra SI, în provincia Deir Ezzor.

”Moartea a cel puţin 29 de copii şi nou-născuţi a fost raportată în aceste ultime opt săpătămâni, în principal de hipotermie, în timp ce veneau în tabără sau la puţin timp după ce au sosit”, a precizat OMS într-un comunicat.

În două luni, ”aproximativ 23.000 de persoane, în principal femei şi copii care fug de ostilităţile din Deir Ezzor”, au sosit în tabără, adaugă ea, potrivit news.ro.

Cu susţinerea unei coaliţii internaţionale conduse de Washington, combatanţi kurzi şi arabi ai Forţelor Democratice Siriene (FDS) au lansat, în septembrie, o ofensivă contra ultimului bastion SI în estul ţării.

Ele au cucerit imsensa majoriate a sectorului, împingându-i pe jihadişti în ultimele tranşee. În ultimele săptămâni, mii de persoane au fugit din calea ostilităţilor.

”Mulţi dintre ei merg sau călătoresc în camioane fără acoperiş, timp de mai multe zile, în frigul muşcător al iernii”, subliniază OMS.

Organizaţia aminteşte că aceste persoane este necesar să aştepte mai multe ore, sub cerul liber, în sectoare deşertice, în timp ce FDS procedează la verificări de identitate, percheziţii şi interogatorii extinse, cu scopul de a identifica eventuali jihadişti.

”Situaţia în tabăra (de la Al-Hol) este critică. Populaţia sa s-a triplat (de la 10.000 la aproape 33.000 de persoane) în mai puţin de două luni”, avertizează OMS.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

Tags: siria, copii, morti,

VIDEO PROTVPLUS.RO