Tanarul care si-a incendiat apartamentul a fost arestat. Le-a spus anchetatorilor ca voia sa se converteasca la Islam

Dată publicare: 24-05-2017 18:50
Dată actualizare: 27-05-2017 07:32


Un barbat din Capitala a ajuns miercuri in arestul politiei dupa ce in urma cu trei saptamani, si-a dat foc la apartament, iar explozia ce a urmat incendiului a afectat alte trei locuinte.

Straniu este ca dupa incendiu individul in varsta de 28 de ani s-ar fi dus la o moschee pe care obisnuia sa o viziteze in ultima perioada, desi nu este musulman. Le-a spus anchetatorilor ca voia sa se converteasca la aceasta religie, insa nu le-a dat o explicatie clara pentru incendierea locuintei.

Blocul din sectorul 3 poarta si acum urmele incendiului din 4 mai. Atunci, Adrian, un locatar de 28 de ani, si-a incendiat in mod voit apartamentul in care locuia singur, iar flacarile s-au extins la alte trei locuinte.

Inspector Bogdan Ghebaur: "Barbatul s-a folosit de 10 recipiente cu combustibil pentru a provoca incendiul din propriul apartament, care a fost urmat si de o explozie. In urma producerii acestuia a fugit de la fata locului."

Suflul exploziei i-a provocat arsuri serioase pe picioare barbatului, care a plecat de la locul incendiului ca sa scape de intrebari. A ajuns la spital unde a primit ingrijiri. Politistii care au investigat explozia de la bloc au ajuns la el.

Barbatul le-ar fi povestit anchetatorilor ca inainte de incendiu a vrut sa se converteasca la Islam si sa faca un pelerinaj la Mecca. De altfel, primul lucru pe care l-a facut dupa ce si-a incendiat apartamentul a fost sa mearga la o moschee din sectorul 2.

Potrivit surselor din ancheta, barbatul isi dorea sa se converteasca de acum cateva luni. Ar fi mers chiar la Ambasada Arabiei Saudite ca sa ceara viza pentru a calatori in regiune. Numai ca a fost respins. Asa a ajuns sa frecventeze o moschee din Capitala. Reprezentantii comunitatii musulmane din Romania spun ca nu vad o legatura intre incendiere si atractia pentru Islam, pentru ca aceasta este religia iertarii.

Lazkin Fate, reprezentant al Comunitatii Musulmane in Romania: "Ca sa treci la Islam trebuie sa indeplinesti niste conditii. Te duci la un iman si ii spui "marturisesc Dumnezeul unic si profetul Mohamed este profet". Atat tot, am intalnit si romani care au trecut la Islam. Depinde cu cine te plimbi, tineteretul din ziua de astazi este influentat. Daca ai doi prieteni care te duc la moschee si sau biserica dupa caz, de cateva ori, o sa vedeti ca daca nu ai pe nimeni sa te opreasca trece in religia cealalta."

Adrian se schimbase in ultima vreme, spun apropiatii. Acestia au pus schimbarea pe seama unei depresii insa gestul violent de a incendia locuinta si atractia pentru Islam i-au mirat.

Barbatul a fost arestat preventiv prentru distrugere prin incendiere si poate fi condamnat pana la 7 ani de inchisoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO