Cum a fost prins după un an criminalul Esterei, fetița violată și ucisă în Baia Mare

27-06-2019 17:09


După mai bine de un an de anchete, un tânăr de 17 ani din Baia Mare a ajuns după gratii, suspectat că a ucis în chinuri o fetiţa de 5 ani, anul trecut.

Joi, pus în fața probelor, inclusiv a testelor ADN, băiatul a recunoscut crima şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Individul este chiar rudă a victimei, iar copilă, ademenita de el din fața blocului, a avut deplină încredere şi s-a dus cu el, fără să bănuiască nimic rău.

Analizele medico-legale au arătat că biata de ea a fost şi violată.

Individul în vârstă de 17 ani, care este verişor de gradul al doilea cu Estera, fetiţa de 5 ani,  a fost încă de la începutul anchetei în vizorul procurorilor. În cele din urmă, pe baza probelor ADN, a fost inculpat. Iar joi, în fata magistraţilor, şi-a recunoscut vina.

Surse din anchetă spun că individul ar fi ascuns imediat după crimă câteva haine ale fetiţei, iar acum anchetatorii vor să afle exact ce a făcut cu ele, şi mai ales ce l-a determinat să îşi violeze şi să-şi omoare verişoara.

Bogdan Gabor, procuror: "Tribunalul Maramureş a dispus adminterea propunerei de arestare preventivă în cazul uciderii unei minore în vârstă de cinci ani care a avut loc anul trecut pe data de 30 aprilie. A fost luată măsură arestării preventive.

Procurorii au stabilit că fetiţa a fost ademenită din faţa blocului unde se juca, alături de alţi copii. Iar trupul ei a fost găsit, ceva mai târziu, într-o clădire abandonată.

Bunica fetiţei: "Era nepoata mea. Atâta timp, un an şi trei luni, atâta suferinţă câtă am avut până l-o prins pe criminalul micuţei Estera. Îi mulţumesc lui Dumnezeu mai mult că a fost de partea noastră."

În urma necropsiei, medicii legiştii au confirmat fără dubii, abuzul sexual.

Reporter: V-aţi fi aşteptat că criminalul să fie de aici?
Localnic: Cam 50% da. Mai mult, cam 75%.

Estera era cea mai mică dintre cei nouă fraţi, iar familia este şi acum profund marcată de nenorocire.

VIDEO PROTVPLUS.RO