Tanara in coma dupa ce a nascut prin cezariana; familia ii acuza de malpraxis pe medici

Ultima actualizare: 07-02-2013 07:00
spital

O tanara de 26 de ani care a nascut prin cezariana, in urma cu doua saptamani, la Spitalul Filantropia din Craiova a fost transferata, in coma, la Spitalul Judetean, iar familia acesteia ii acuza pe medici de malpraxis.

Tanara de 26 de ani, care mai are o fetita in varsta de 3 ani, a nascut in urma cu doua saptamani la Spitalul Filantropia din Craiova, prin cezariana. Copilul s-a nascut sanatos, insa la doua zile dupa operatie tanara a inceput sa se simta rau, la patru zile de la interventie ea fiind transferata, la solicitarea familiei, la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova.

Familia tinerei ii acuza de malpraxis pe medicii de la Spitalul Filantropia. "La cateva zile de la operatia de cezariana a inceput sa faca febra si nu se mai putea ridica din pat. Am cerut sa o ducem la Bucuresti, insa ne-au spus ca are gripa porcina. Acum este in coma. Nimeni nu ne spune cu exactitate ce diagnostic are. In 28 ianuarie au tinut-o sedata. Medicii care au operat-o sunt vinovati. Fata si-a facut toate analizele inainte sa nasca si toate i-au iesit bine. De asemenea, a fost monitorizata de un ginecolog pe toata durata sarcinii", a spus Dorel Sandu, nasul tinerei.

Totodata, parintii tinerei spun ca medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta nu le-au comunicat diagnosticul si nu le-au permis sa o transfere la un spital din Bucuresti. "I-am implorat sa ma lase sa o duc la un alt spital. Mai are acasa o un copil de trei ani. Acum este in coma si respira cu ajutorul aparatelor. Medicii sunt de vina pentru tot. O sa depun plangere impotriva lor la Parchet", a afirmat Marian Ionescu, tatal tinerei.

In prezent, tanara este internata in sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean, iar duminica seara a suferit un stop cardio-respirator, fiind resuscitata. Potrivit medicilor, tanara are sanse minime de supravietuire.

"Tanara are sanse minime de supravietuire. Deocamdata nu se stie cu exactitate ce a generat starea pacientei. Medicii ii fac investigatii", a declarat Cristina Geormaneanu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Craiova. Reprezentantii Spitalului Filantropia nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO