Tanara care la 19 ani cantarea doar 16 kilograme se simte tot mai bine. Fata a luat in greutate 6 kilograme

Dată publicare: 03-03-2014 19:28
Dată actualizare: 06-03-2014 06:55


Copila de 19 ani din Suceava care in urma cu 3 luni, cand a ajuns la spital, cantarea doar 16 kilograme isi revine incet, dar sigur.

Fata a luat in greutate 6 kilograme, iar acum ii sunt corectate problemele dentare de care sufera pentru ca a fost hranita numai cu lapte.

Directia pentru Protectia Copilului a hotarat sa o interneze intr-un centru de plasament, dupa ce familia a declarat ca nu o poate ingriji.

Adina avea un trup firav care abia se putea tine pe picioare, o privire ce nu suporta lumina, un copil chinuit care a fost hranit pana la aproape 19 ani cu lapte de capra si apa cu zahar.

De la prima internare si pana acum fata a facut progrese. Are peste 21 de kilograme, mananca orice si poate chiar sa alerge.

Cand a fost internata, nu socializa si se comporta ca un copil de gradinita. A fost pusa pe picioare la Spitalul de pediatrie din Iasisi locuieste in centrul de plasament Mitoc din Suceava.

Irina Butnaru, sora Adinei: "Pateul e mancarea ei preferata, branza topita de vaci care ii place foarte mult, e o minune, asa a vrut Dumnezeu si vreau sa multumesc si medicilor si psihologilor care au ajutat-o foarte mult".

Din cauza lipsei majore de calciu de care a suferit pana la 19 ani, dantura fetei e aproape inexistenta. Acum, doctorii incearca sa repare situatia.

Doctor Marin Burlea, Spitalul de Copii Iasi: "Urmeaza sa fie supusa unei interventii destul de complexe cu anestezistul, astfel incat sa putem rezolva problema cel putin partial acum si in timp sa incercam in doi timpi sa efectuam lucrari protetice care sa ii schimbe calitatea vietii".

Refacerea dintilor Adinei e un proces care va dura mai multe luni, iar pentru asta fata va avea nevoie de spitalizari reptetate.

Cei de la Protectia copilului Suceava au decis ca ea sa poata sta si in centrul de recuperare din oras, pana cand asistentul social din comuna in care s-a nascut va gasi pe cineva dispus sa se ocupe de ea.

Tags: adina, ajutor,


VIDEO PROTVPLUS.RO