Tânăr din Dâmbovița, arestat după ce a jefuit o familie. Ce și-a cumpărat cu banii

22-12-2020 17:11


Un individ din Dâmboviţa a fost arestat după ce a jefuit o familie credincioasă şi şi-a cumpărat cu banii furaţi o maşină.

Păgubiţii, membrii ai cultului penticostal, se aflau la slujba de la adunare când suspectul a dat atacul în locuinţa lor şi a fugit cu 18 mii de lei şi aproape 3.000 de euro. Când s-au întors şi au găsit casa devastată şi banii dispăruţi, proprietarii au dat alarma.

Jaful a avut loc într-o casă din comună Ludeşti, în judeţul Dâmboviţa. Proprietarii povestesc că au mers la biserică penticostală, unde au stat aproape două ore. Când au revenit acasă, s-au luat cu mâinile de cap.

Gheorghița Treipari: „Când ne-am întors acasă, am găsit uşa spartă şi banii luaţi. Toată casa a scotocit”.
Reporter: „Ce aţi aflat că a făcut?”
Gheorghița Treipari: „A luat maşina şi o parte din bani nu recunoaşte”.

Codina Treipari: „E foarte greu, foarte greu. Ei nu ştiau de zile bune niciodată, numai la muncă, numai la muncă, numai la muncă şi uite, păcătoşii ăia le-au spart casa. Când venim de la adunare, aud, a spart casa lui Laur! A scotocit şi a luat toţi banii! Toţi banii!”

Familia are copiii plecaţi la muncă în Anglia, iar aceştia trimit periodic bani acasă pentru o nouă construcţie pe care o ridică în gospodăria părintească. Apropiaţii lor cred că individul a dat atacul la pont şi ar fi ştiut de suma pe care proprietarii o au în locuinţă

Cornelia Lupu: „Mi-a spus că i-a furat atâţia bani, e agoniseala de atâţia ani. Are şi el copii mai mulţi. A aflat că i s-au furat toţi banii. A ştiut el de bani că a venit. Sunt bani cinstiţi, noi nu facem bani murdari”.

Suspectul a furat 18 mii de lei şi 2.900 de euro, bani din care şi-a cumpărat o maşină. Nu a apucat însă să se bucure deloc de noua achiziţie. Poliţiştii au recuperat 13 mii de lei şi au confiscat autoturismul.

După ce au realizat că au fost jefuiţi, cei din familie au sunat la 112 şi au anunţat totul. În scurt timp, poliţiştii au reuşit să îl identifice pe suspect: un tânăr, de 26 de ani. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este cercetat penal pentru furt, dar şi pentru conducere fără permis.


VIDEO PROTVPLUS.RO