Un tânăr de 20 de ani a ajuns în spatele gratiilor după ce a incendiat o gospodărie din Neamț

Ultima actualizare: 28-07-2020 09:50

Un tânăr de 20 de ani a ajuns în spatele gratiilor fiind acuzat că a incendiat o gospodărie dintr-o comună din Neamț.

Individul este bănuit că ar fi lăsat, în aceeași noapte, o altă familie din localitate fără un acoperiș deasupra capului.

Suspectul a recunoscut prima faptă, dar neagă orice legătură cu al doilea incendiu. Proprietarii sunt convinşi însă că la mijloc a fost vorba despre o mână criminală.

Cei doi soţi, împreună cu băieţelul lor de patru ani, se aflau în Bucureşti, într-o locuinţă închiriată, când au fost anunţaţi că le arde casa din comuna Negrești, judeţul Neamţ.

Bărbatul lucrează în construcţii şi cu greu renovase căminul transformat acum în scrum.

Alexandru Ungureanu, proprietar: "Am fost sunat de cineva care mi-a zis că mi-a fost incendiata locuinţa. Ce să facem, suntem amaraţi, avem copil mic...mâna criminală. Avem un duşman, un om cu care suntem în conflict".

Ionela Budacă, soţia: "Nu am mai putut salva nimic, asta este. Totul a ars, acte, tot ce a fost a ars. O să facem alta, o să muncim, asta e situaţia".

Vecinii au fost cei care au văzut focul şi au dat alarma.

Mina Dada, vecină: "Am văzut flacără şi foc acolo. Era cât nucul flacăra. Au rămas.... Nu au pe ce să pună capul măcar".

Ioan Dada, vecin: "A fost cuprinsă toată casa de jur împrejur şi acoperişul. Când a început să ardă a ars dinăuntru şi a ars tot. Nu a putut să salveze nimic absolut".

În aceeaşi noapte, o altă gospodărie din localitate ar fi fost incendiată. În acest caz, poliţiştii au un suspect. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani din Roman, care spune însă că nu are de-a face şi cu distrugerea casei celor doi tineri.

Dimitrie Mocanu, IPJ Neamț: "Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspunderea penală".

Individul a fost reţinut pentru 24 de ore.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO