Talharii in lant in Roman, comise de o banda de copii. "Aici e bulevardul lor, ce gasesc, jefuiesc"

08-09-2015 16:58


Caz uluitor in judetul Neamt: sase copii cu varste intre 12 si 14 ani din Roman au comis, doar intr-o singura noapte, 6 furturi si talharii.

Chiar si judecatorii au ramas surprinsi de performanta lor si s-au vazut nevoiti sa-i aresteze pe trei dintre ei. Magistratii au considerat ca minorii reprezinta un pericol real pentru societate si au decis, lucru extrem de rar, sa-i bage dupa gratii.

Referatul de arestare al judecatorilor arata cu lux de amanunte ce s-a intamplat in seara zilei de 27 august, cand 6 copii au planuit mai multe spargeri in orasul Roman. Este vorba de 3 baieti de 14 ani si alti 3 intre 12 si 13 ani. Adolescentii, care provin din familii dezorganizate, au patruns prima data in casa unei batrane de 85 de ani pe care au jefuit-o de toti banii si apoi au batut-o atat de crunt incat medicii i-au prescris 120 de zile de ingrijiri medicale.

Dupa cateva minute, micii infractori au spart un chiosc alimentar, apoi o masina, dupa care au incercat sa intre in locuinta unui alte persoane, insa au fost speriati de alarma casei. In puterea noptii copiii au lovit si jefuit un taximetrist si apoi au talharit o femeie care mergea spre serviciu la primele ore ale diminetii. Gravitatea si violenta acestor fapte i-a facut pe judecatori sa decida arestarea pentru 29 de zile a tinerilor care aveau 14 ani impliniti.

De pe patul de spital, victima de 85 de ani a adolescentilor isi aminteste cu groaza de clipele prin care a trecut. Veniti sa o jefuiasca, copiii s-au enervat cand au gasit in portofelul femeii doar 35 de lei si s-au razbunat pe ea. "Vai dar ce bataie. Mi-a rupt piciorul, vedeti ca sunt cu tija. Mi-au dat intr-una, ei numai cu picioarele lucrau. Unul s-a urcat pe pieptul meu, era nervos probabil”.

Cu toate ca politistii le-au prezentat motivele pentru care i-au retinut pe cei 3 adolescenti, rudele acestora spun ca cei mici nu s-ar face vinovati de faptele respective. "Nu e normal, e un copil mic, mananca bomboane. El ce stie?”, spune una dintre rude. "Eu asa as gandi, in cel mai rau caz sa-i dea un arest la domiciliu."

Vecinii din preajma cartierului de romi de unde provin cei 3 copii spun ca le este frica sa mearga pe strada. Au fost cazuri in care au fost loviti din senin sau au fost jefuiti de minori. "Aici asa circula ei, cu gasca incolo, cu gasca incoace, aici e bulevardul lor, ce gaseste jefuieste", spune un localnic. O vecina sustine ca “daca ai sacosa in mana cu ceva, vine pe langa tine si ti-o ia. Copiii sunt mare pozna"

Cei trei minori vor sta in arest pana la inceputul lunii octombrie, cand vor avea posibilitatea sa faca recurs. Judecatorii au aratat insa ca probele stranse impotriva lor sunt suficient de solide pentru a fi cercetati in continuare in arest din cauza gradului mare de pericol social. Apoi, tinerii ar putea ajunge intr-un centru de reeducare.

VIDEO PROTVPLUS.RO