Tabletele pentru școală stau în depozitele ISMB, iar elevii se chinuie să facă ore online

Ultima actualizare: 15-10-2020 14:57
Tabletele pentru mii de elevi stau în depozitele ...
Tabletele pentru școală stau în depozitele ISMB...

Aproape 10.000 de tablete zac de mai bine de 2 săptămâni în depozitul Inspectoratului București, iar elevii se chinuie să facă ore online.

Ministrul Educației a mers de urgență la inspectorat, dar și la depozit, pentru a vedea ce s-a întâmplat.

”La nivelul municipiului București, într-adevăr, ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire, să ne pregătim de scenariul roșu. La acea întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar în același timp au participat și inspectorii din fiecare sector al municipiului București.

La acea ședință am aflat că deși au fost trimise Inspectoratului școlar al Municipiului București 8057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la Inspectoratul Școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ.

Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru până la acest moment, având în vedere că sunt elevi care au nevoie de aceste tablete și, așa cum spuneam și mai devreme, există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu, adică să continuăm învățarea în sistem online.” - a declarat ministrul pentru Știrile Pro TV.

FOTO: Tabletele care zac în depozit.

 

Monica Anisie a invocat faptul că inspectorul general Ionel Pușcaș a avut Covid-19 și a stat acasă până acum. De asemenea, o altă explicație pentru această situație a fost ... lipsa de comunicare.

De altfel, aceste tablete au ajuns într-un depozit din sectorul 3 în urmă cu aproximativ 2 săptămâni.

”Am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauza faptului că au fost câteva probleme, și de comunicare, între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu covid și au trebuit să rămână în izolare și carantină” - a mai spus ministrul Educației.

Anisie a mai precizat că aceste tablete vor ajunge la toți elevii din București, care au nevoie de aceste dispozitive.

Acum, 28 de unități de învățământ din Capitală sunt în scenariul roșu, cu toți elevii acasă, iar joi alte 15 au cerut suspendarea.

În sectoarele 3 și 5 din București, mii de elevi așteaptă aceste dispozitive cu internet pentru a putea participa la orele online, și asta pentru că în școlile lor nu mai au loc cursuri fizice, după ce au trecut pe scenariul roșu.

Probleme sunt și în Sectorul 2 al Capitalei, acolo unde inspectoratul și școlile au primit bani pentru a face achiziții de dispozitive, însă nu au fost cumpărate nici până în acest moment, asta deși ne despart doar câteva zile pentru a atinge acel indice 3 iar toate școlile din București vor trece pe scenariul roșu.

Situație dramatică la nivel național

 

La nivel național, situația este și mai dramatică. Din primul lot de 82.000 de tablete, doar 26.000 au fost livrate în: Mureș, Argeș, Ilfov și București.

Însă elevii din mai bine de jumătate de țară nu au primit încă cele 250.000 de tablete promise de autorități, în condițiile în care avem 789 de școli în scenariul roșu.

Peste 2.400 de elevi și cadre didactice în carantină

 

Joi, 15 octombrie, se va întruni și Comitetul pentru Situații de Urgență din București, pentru a verifica alte 15 dosare ce vin din partea unor școli care cer suspendarea cursurilor, pentru că au mai mult de 3 cazuri de îmbolnăviri în 3 clase diferite, atât în rândul profesorilor, cât și în rândul elevilor.

Vom vorbi despre peste 40 de școli din București care trec pe scenariul roșu.

În total, la nivelul Capitalei sunt 2.154 de elevi care se află în carantină și izolare și peste 300 de cadre didactice care sunt în aceeași situație.

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO