Tabără sfârșită la spital pentru câțiva elevi din Capitală. Ce au pățit în ultima noapte

Dată publicare: 30-06-2019 08:03
Dată actualizare: 30-06-2019 08:11


Vacanţa în tabăra s-a sfârșit la spital pentru câțiva elevi ai unui colegiu din București. În ultima noapte de cazare, copiii au acuzat stări de rău, iar medicul care i-a evaluat a decis să cheme ambulanțele.

Minorii sunt în afara oricărui pericol, însă autoritățile au demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili ce le-a putut provoca copiilor o toxiinfecţie alimentară.

Mai mulţi copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani şi-au petrecut o săptămână la o cabană de pe Transfăgărășan, în tabără. În ultima noapte, minorii au acuzat stări de rău, astfel că a fost chemat un medic. Cum starea celor mici se altera, au fost transportaţi la spital.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeş: "Copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, de la o pensiune din localitatea Arefu. Au primit îngrijiri medicale la faţa locului 11 dintre aceştia, 10 fiind transportaţi la spital."

Elevii au ajuns la spitalul de pediatrie din Piteşti, unde au fost evaluaţi de medici.

Reporter: Ce simptome aveau?
Cristian Tudose, medic Spitalul de Pediatrie Piteşti: Vărsături, tulburări de tranzit intestinal, dureri abdominale, stare generală proastă. În momentul ăsta e suspiciunea de toxiinfecţie alimentară.

Ulterior, toţi cei 10 elevi au fost transferaţi la secţia de boli infecţioase, unde vor continua tratamentul. Direcţia de Sănătate Publică a dispus de îndată o anchetă la cabană în care copiii au stat vreme de o satamana.

Adrian Stoica, DSP Argeş: "Condiţiile în care au fost servite masa, alimentele servite şi istoricul consumului de alimente la copii este foarte important în a ne face o idee care ar putea fi alimentul incriminat. Dacă se găsesc deficienţe de igienă sigur că da, vom dispune măsuri mergând până la o eventuală închidere."

Managerul cabanei spune că nu-şi explica de la ce li s-a făcut rău copiilor, dar a păstrat probe din tot ce au mâncat, printre altele caşcaval pane şi mici.

Bogdan Dinoiu, manager cabană: ”Au fost în drumeţie în fiecare din aceste zile, au avut activităţi şi în aer liber, respectiv pe munte, nu ştiu dacă au mai mâncat altundeva sau nu. Le-am predat documentele solicitate, toate probele pentru mesele respective, o să vedem."

Mai mulţi părinţi au venit din Bucureşti să le fie alături celor mici, însă nu au vrut să comenteze cele întâmplate. În total, 36 de elevi ai Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale din capitala au fost cazaţi la acea cabană.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO