Sute de case inundate și drumuri blocate de ploile torențiale din țară


Ultimul update: Sambata 25 Mai 2019 09:07
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2019 07:19
Categorie: Stiri actuale

Cantități uriașe de apă au căzut vineri în mai multe zone din țară. Și, potrivit autorităților, peste 40 de localități din 20 de județe au fost afectate.

Doar vineri după-amiază meteorologii au emis cel puțin zece avertizări de vreme severă, iar precipitațiile au lovit mai ales în estul și în sud-estul României.

Mai multe gospodării au fost inundate, grindina a distrus culturi întregi și câteva porțiuni de drum au fost închise circulației după ce au fost acoperite de aluviuni.

În judeţul Vaslui a plouat torenţial câteva zeci de minute şi a căzut şi grindină. Mai multe curți au fost inundate şi peste 500 de gospodării au rămas fără energie electrică din cauza vremii.

Rău a fost şi pe şosele. O porţiune din Drumul European 581 - care duce spre vama Albița - a fost acoperită de aluviuni, aşa că autorităţile au închis circulaţia până când carosabilul a fost curăţat.

Natura şi-a arătat forța şi în Maramureş. Mai multe curți din localitatea Manau au fost acoperite de apă şi a fost nevoie de intervenţia militarilor. Iar în comuna Rătești, din Satu Mare, o bucată dintr-un drum european a fost afectată de precipitaţii.

În judeţul Galaţi, o furtună cu grindină a distrus mai multe culturi. Şi în Tulcea gheaţa a făcut prăpăd în curţile oamenilor.

Scene similare s-au derulat şi în Bacău, unde natura s-a dezlănţuit.

În localitatea Bozieni, din Botoşani, s-au rupt norii, iar viitura formată a inundat mai multe locuinţe. Două femei şi un copil au fost evacuaţi şi s-au întors în gospodării după ce pericolul a trecut.

Apa Nova: În Pantelimon s-a înregistrat o ploaie ce apare o dată la 100 de ani
Imagini ireale cu un autobuz STB inundat în timpul furtunii din Capitală. Reacția călătorilor
VIDEO PROTVPLUS.RO