Afacerea unor români cu biciclete furate din Germania. Cum le vindeau în țară

Ultima actualizare: 09-10-2019 18:12

Poliţiştii români, în colaborare cu anchetatori din Germania, au făcut, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii în judeţul Braşov.

Mai mulţi români sunt suspectaţi că ar fi furat 55 de biciclete electrice, scumpe, din zona Koln. Din spusele anchetatorilor se pare că hoţii le demontau, apoi le trimiteau prin firme de curierat, în ţară. Ulterior piesele ajungeau într-o gospodărie din judeţ. Aici erau montate şi scoase la vânzare.

Percheziţiile au început la primele ore ale dimineţii, în Şercaia, judeţul Braşov. Poliţiştii au descins în 16 locuinţe de unde au ridicat probe.

Au fost ajutaţi de anchetatorii nemţi, dar şi de luptători din cadrul serviciului de acţiuni speciale şi de jandarmi. Din anchetă reiese că hoţii au furat bicicletele electrice, scumpe, începând cu 2017.

Banda a intrat în vizorul poliţiştilor din Germania încă din primăvară, când, în urma unui control, au găsit într-o maşină şase cadre pentru biciclete, ambalate în pungi de plastic.

La finalul lunii septembrie poliţiştii nemţi au descins în mai multe locaţii din Koln şi au percheziţionat 7 apartamente ale persoanelor suspectate de furt. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 120.000 de euro. Suspecţii au fost duşi la audieri şi vor fi propuşi pentru arestare preventivă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentrau a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTaV penatru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO