Surse: Răzvan Ciobanu ar fi consumat droguri înainte de accident. Ce au descoperit legiștii


Ultimul update: Marti 30 Aprilie 2019 19:01
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2019 15:26
Categorie: Stiri actuale

Testele rapide au indicat prezența în sânge a drogurilor în cazul lui Răzvan Ciobanu, potrivit surselor judiciare implicate în anchetă. 

Totuși, vor fi făcute teste suplimentare, deoarece cele rapide pot da uneori erori - mai spun aceiași anchetatori.

Anunțul privind rezultatele testelor rapide a fost făcut de surse judiciare implicate în anchetă. 

Rezultatele finale vor fi gata în aproximativ o săptămână. Cinci substanțe, posibil haucinogene, au ieșit pozitive la testele rapide făcute de medicii legiști. Anchetatorii nu au precizat care sunt acestea.

Prietenii apropiați spun însă că Răzvan Ciobanu nu mai consuma droguri în ultima perioadă.

Legiștii au mai anunțat că moartea creatorului de modă a survenit ca urmare a accidentului rutier și că designerul nu purta centură de siguranță.

Laura Vicol, prietenă cu Răzvan Ciobanu: "A fost un accident teribil, de aceea toată lumea trebuie să poarte centură de siguranță. Dacă avea centură, trăia. A fost un ghinion teribil, nu a purtat centură de siguranță și a murit. ”

Adina Buzatu: "Răzvan a fost timpul o persoană asumată, și când a avut probleme cu drogurile și când a spus care îi sunt preferințele sexuale, el își asuma lucrurile. Dacă avea gânduri sinucigașe ar fi spus prietenilor."

Medicii legiști confirmă că designerul avea șanse să rămână în viață dacă purta centura de siguranță. El nu o purta din cauza unei operații.

Când a fost găsit, luni dimineață, în jurul orei 7, Răzvan Ciobanu era mort de cel puțin 4 ore. Prietenii spun că nu au mai reușit să dea de el de duminică seara.

Anchetatorii au anunțat că mai mulți localnici din Săcele, locul unde s-a produs accidentul au adus la sediul poliției mai multe bunuri personale aflate în mașînă lui Răzvan Ciobanu, printre care și o biblie.

Tot marți, la Constanța, au sosit părinții lui Răzvan și mai mulți prieteni. Anchetatorii nu au stabilit încă viteza cu care circulă creatorul de modă și aștepta o expertiză. Cert este că mașina, destul de puternică, s-a oprit abia după ce a doborât mai mulți copaci.

Nimeni nu știe însă de ce Răzvan Ciobanu a ales această rută când a plecat de la festivalul de muzică electronică din Mamaia. Drumul ales de el duce mai degrabă spre Tulcea și nu spre București. Este posibil să se fi rătăcit. De aici nu se poate ajunge la Autostrada 4, pentru că aceasta este în sens opus.

Pe de altă parte, incertă este momentan și ora la care s-a produs accidentul mortal. Calculatorul mașinii va arăta cel mai probabil viteză cu care circulă creatorul de modă, dar și ora impactului.

Înmormântarea este programată pentru joi, 2 mai.

VIDEO PROTVPLUS.RO