Scandalul care zguduie Ministerul de Interne. Doi functionari de rang inalt sunt banuiti ca ar fi divulgat informatii secrete


Ultimul update: Sambata 17 Ianuarie 2015 01:39
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015 15:47
Categorie: Stiri actuale

Suspiciuni de spionaj la Ministerul de Interne. Doi functionari de rang inalt sunt banuiti ca ar fi divulgat informatii secrete, iar Directia Generala de Informatii si Protectie Interna,i-ar fi dat pe mana DNA.

Procurorii anticoruptie au descins miercuri dupa-amiaza la sediul ministerului si au perchezitionat birourile celor doi: o consiliera a ministrului Gabriel Oprea si secretarul general adjunct al ministerului.

Operatiunea este fara precedent a DNA. Ore in sir ancetatorii au cautat dovezi in birourile celor doi suspecti, Ingrid Mocanu si Mihai Sova, respectiv directoarea Directiei de Protocol si secretarul general adjunct al ministerului.

Procurorii cauta dovezi si in casele celor doi. Acuzatia oficiala este de divulgare de informatii nedestinate publicitatii, insa surse apropiate de ancheta sustin ca cei doi s-ar fi comportat ca adevati spioni: ar fi fotocopiat documente clasificate secret si le-ar fi dat unor persoane a caror idetintate nu a fost dezvaluita.

Cei doi suspecti vor fi adusi la DNA pentru interogatoriu si, cel mai probabil, vor fi retinuti pentru 24 de ore

 

Tags: perchezitii, dna,

VIDEO PROTVPLUS.RO