Surse: Interceptări telefonice îl incriminează pe Mircea Beuran, acuzat că a luat mită 10.000 €


Ultimul update: Vineri 14 Februarie 2020 14:14
Data publicarii: Vineri 14 Februarie 2020 13:11
Categorie: Stiri actuale

Chirurgul Mircea Beuran și-a petrecut noaptea în spatele gratiilor şi a fost dus vineri dimineaţă la Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia. Magistrații au decis arestarea la domiciliu.

Profesorul a fost reținut joi seară pentru 24 de ore de procurorii anticorupție, bănuit de luare de mită.

Doctorul este acuzat că a primit zece mii de euro. Surse din cadrul anchetei spun că în dosar ar exista inclusiv interceptări telefonice care îl incriminează pe profesorul Beuran.

Chirurgul Mircea Beuran este suspectat de luare de mită, după ce, - susţin anchetatorii- în decembrie 2018, ar fi primit zece mii de euro de la un medic din Bucureşti. Pentru această sumă ar fi trebuit să propună în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar pe o perioadă determinată. Dar şi să asigure câştigarea concursului de către doctorul care i-a dat suma respectivă. Potrivit procurorilor, până acum postul nu a fost scos la concurs.

Profesorul Mircea Beuran a fost dus sub escortă la sediul DNA pentru audieri joi după-amiază.

Dimineaţă a fost martor la percheziţiile pe care procurorii le-au făcut în locuinţa sa din judeţul Ilfov.

În paralel cu percheziţiile de acasă, alţi anchetatori au controlat biroul de la Universitatea de Medicină, apoi secţia de la Spitalul Floreasca în care Mircea Beuran îşi desfăşoară activitatea medicală. De la cele trei adrese au fost ridicate mai multe dosare.

''În ciuda faptului că respinge în mod categoric acuzaţia de luare de mită, situaţia profesorului Mircea Beuran nu este simplă câtuşi de puţin. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, procurorii anticorupţie ar fi strâns împotriva sa mai multe dovezi cu ajutorul cărora ar putea dovedi această acuzaţie, inclusiv interceptări ale convorbirilor telefonice purtate de controversatul chirurg.''

Nu este pentru prima dată când profesorul Mircea Beuran dă explicaţii în fața anchetatorilor.

Dosarul pentru luare de mită vine la doar câteva săptămâni după ce acesta a fost protagonistul unui scandal fără precedent, când o bolnavă a fost arsă pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca. Femeia era pacienta profesorului Beuran şi el a coordonat intervenţia chirurgicală, chiar dacă în momentul în care s-a produs incidentul nu se afla în sală.

După câteva zile, pacienta a murit, aşa că procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Deocamdată însă, atât profesorul Beuran, cât şi colegii lui au fost audiaţi în calitate de martori, dosarul fiind deschis în rem.

VIDEO PROTVPLUS.RO