SUA au trimis 10 avioane de luptă într-o misiune în România. Care e motivul


Ultimul update: Vineri 10 Mai 2019 18:06
Data publicarii: Vineri 10 Mai 2019 17:58
Categorie: Stiri actuale
SUA au trimis 10 avioane de luptă în România

Peste 10 avioane de luptă F-16, de la o bază militară din Texas, au fost trimise în România, pentru o perioadă de trei luni, în vederea sporirii securității în zonă

Potrivit www.stripes.com, în România au ajuns și 250 de militari americani.

“Avem un vecin “prietenos” în partea de est, care uneori pune multă presiune, nu numai asupra țării noastre, ci asupra întregului flanc estic al NATO. Prezența forțelor aeriene americane în România ne dă asigurări că orice posibilă agresiune va fi contracarată imediat și că se vor gândi de două ori înainte să acționeze în vreun fel”, a declarat maiorul Cosmin Tănase, care a lucrat cu piloții americani.

Maiorul român a adăugat: “Bineînțeles că și noi avem planurile noastre, dar prezența a zeci de avioane de luptă americane ne ajută foarte mult“.

Prezența pentru trei luni a forțelor aeriene americane în România este parte a misiunii “Operation Atlantic Resolve”, care are ca scop reasigurarea aliaților din Europa de poziționarea trupelor și echipamentelor NATO la granițele de est pentru a da un răspuns Rusiei, scrie sursa citată.

“Cred că prezența noastră în regiune și colaborarea noastră cu aliați precum România va opri orice agresiune. Securitatea în Europa înseamnă securitatea în Statele Unite, iar misiuni ca aceasta ane ajută să sporim puterea Europei și a alianței NATO”, a declarat locotenent-colonelul Josh Padgett, comandantul escadrilei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
SUA au trimis 10 avioane de luptă într-o misiune în România. Care e motivul
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO