STIRI PE SCURT: Greva japoneza la Posta, record negativ al parlamentarilor, Guvernul sterge datorii, jandarmi la Energie

13-05-2014 19:29


In timp ce postasii sunt tot mai indarjiti pentru a obtine lefuri decente, parlamentarii Romaniei au facut marti tot ce le-a stat in putinta, ca sa intre in Cartea Recordurilor, pentru cea mai scurta sedinta, din istorie.

Acestea, dar si alte informatii, in stirile pe scurt.

Angajatii Postei Romane au fost marti in greva japoneza, insa joi vor iesi in strada si vor picheta sediul central al companiei si sediile oficiilor judetene. Ei cer demiterea directorului general, platit cu 11 mii de euro pe luna, indexarea salariilor cu inflatia pe ultimii 5 ani si echipamente de lucru.

Parlamentarii au mai batut astazi un record negativ. Alesii au avut o sedinta de fix 15 secunde, timp in care presedintele i-a anuntat ca suspenda lucrarile pentru ca numarul absentilor e de departe mult mai mare decat cel al prezentilor. Ei ar fi trebuit sa voteze astazi solicitarea DNA privind incuviintarea arestarii preventive pentru colegul lor, Florin Popescu.

Guvernul va sterge datoriile companiilor de stat din domeniul apararii care se ridica la aproximativ un miliard de lei. Anuntul a fost facut de premier. Pe lista companiilor din industria de aparare care functioneaza in subordinea Ministerului Economiei se afla printre altele Romarm, Avioane Craiova, IAR Brasov, Romaeoro si Santierul Naval Mangalia. Recent guvernul a anuntat ca va suplimenta bugetul ministerului apararii cu 700 de milioane de lei in contextul crizei din Ucraina.

Si tot ca urmare a ceea ce se intampla in Ucraina Departamentul pentru Energie va fi pazit de jandarmi. Institutia are sediul pe Splaiul Unirii, iar paza este asigurata in momentul de fata de o firma privata. Departamentul gestioneaza politica energetica a Romaniei si coordoneaza printre altele Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica si Romgaz, motiv pentru care este considerat o institutie de insemnatate strategica deosebita.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO