Florin Cioaba a iesit din coma si este in stare stabila. Ce a declarat fiul acestuia

×
Codul embed a fost copiat

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a iesit din coma, este in stare stabila si se reface dupa interventia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, potrivit fiului acestuia, Dorin Cioaba.

UPDATE SAMBATA

19:00 Cat timp autointitulatul rege al tiganilor se afla la Terapie Intensiva, vicepresedintii sai i-au preluat din atributii.

Rudele lui Florin Cioaba fac un apel si la adresa politicienilor care se cearta pe acest subiect.

Gabi, sora lui Florin Cioaba: "Vreau sa le spun ca nu are rost sa se mai certe pentru cine ne-a ajutat si ne-a facut. Ajutorul a venit din partea autoritatilor turce care ne-au adus la acest spital in ultimul moment".

Citește și
florin cioaba
Florin Cioaba este in stare grava. Rudele isi pun toate sperantele in chirurgul Serban Bradisteanu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Daca pacientul da semne de revenire, el va fi adus in tara. Pentru asta va fi folosit avionul SMURD, cu conditia ca familia sa plateasca toate cheltuielile. Un zbor dus-intors Bucuresti - Antalya ar costa in jur de 3.500 de euro.
 

13:30 Florin Cioaba a iesit din coma si este in stare stabila

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a iesit din coma, este in stare stabila si se reface dupa interventia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, potrivit fiului acestuia, Dorin Cioaba.

Dorin Cioaba a mai spus, sambata, ca tatal sau se simte "mai bine" dupa interventia facuta vineri, care a fost una "salvatoare".

In urma operatiei, Florin Cioaba are nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sange, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiati ai familiei.

Potrivit surselor citate, la spitalul din Antalya unde este internat Florin Cioaba se afla mai multe rude ale acestuia si alti membri ai comunitatii romilor.

La intrarea in spital, rudele stau cu afise in mana, prin care cer sange pentru Cioaba, grupa sanguina a acestuia fiind 0 cu RH pozitiv.

Apelurile catre potentiali donatori au avut ecou, pana acum, la peste 20 de romi care se aflau in Antalya si cativa turci.

 

 

 

7:00 Florin Cioaba a facut trei stopuri cardio-respiratorii, iar interventia pe care a suferit-o a fost foarte riscanta.  Vineri, la ora 18:00, la Spitalul Universitar din Antalya, 6 medici turci au intrat in sala de operatie si au executat una dintre cele mai riscante interventii chirurgicale.

Procedura a constat in montarea unui dispozitiv de asistare circulatorie, care sa ajute inima lui Florin Cioaba sa pompeze sange. Adica, i s-a pus o inima artificiala.

4 ore mai tarziu, echipa medicala a anuntat reusita operatiei.

Fiul lui Cioaba "Acum pot sa va spun, cu siguranta, ca, dupa cele trei stopuri cardiace, putem sa spunem ca incheiem ziua pe plus, pentru ca tata este in viata si ii multumim lui Dumnezeu..."

Sora lui Cioaba "Ajutorul a venit din partea autoritatilor turce. Autoritatile turce au intervenit la spitalul unde am fost si au chemat imediat sa fie adus la acest spital... Are inima artificiala. Situatia lui a fost ultima situatie care se putea. Daca nu ajungeam la aceasta universitate, acum era altfel..."

Medicii care i-au montat lui Florin Cioaba dispozitivul sunt renumti in Turcia, dar si in lume, pentru astfel de interventii, iar pacientul chiar a avut noroc. Doctorul care a coordonat echipa medicala fusese solicitat pentru o operatie in alta tara, dar n-a mai fost nevoie sa plece!

Fiul lui Cioaba "Cea mai buna veste din ultimele zile, pentru ca pana acum pronosticurile au fost rezervate, dar medicul de aici - profesorul - a spus: eu pe omul acesta il trimit acasa sanatos! Domnul sa-l binecuvinteze si asa sa fie!"

Starea de sanatate a lui Florin Cioaba s-a inrautatit vineri, cand inima i s-a oprit de trei ori, spun rudele. Florin Cioaba a fost resuscitat. Iar medicii turci au decis transferul de la clinica privata Anadolu, din Antalya, la Spitalul Universitar, unde interventia chirurgicala putea fi executata in conditii de siguranta.

Rudele lui Florin Cioaba spera ca in curand sa-l poata aduce acasa. Cei din ministerul sanatatii au transmis ca vor pune la dispozitie avionul SMURD.

Ei au precizat ca in ceea ce priveste costurile transportului, respectiv combustibilul si taxa de aterizare, acestea vor fi suportate de familia pacientului. Adica un zbor dus intors Bucurest - Antalya ii va costa pe cei din familia Cioaba in jur de 3500 de euro.

Totodata, Ministerul Sanatatii a pus la dispozitia familiei un translator de la Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei in Turcia, care a facilitat legatura cu spitalul din Antalya. Astfel, s-au putut obtine informatii corecte despre starea de sanatate a lui Florin Cioaba.

Vineri, 16 august 2013

UPDATE ORA 22:39 Interventia chirurgicala prin care medicii spitalului Akdeniz Universitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioaba un dispozitiv de asistare circulatorie, care sa-i ajute inima sa pompeze sange, s-a incheiat cu succes la ora 22.00, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate familiei.

Procedura a inceput la ora 18.00 si a fost una extrem de riscanta, au mai spus sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, medicii care i-au montat lui Cioaba dispozitivul sunt renumti in Turcia si in lume pentru astfel de interventii prin care, practic, pacientului i se instaleaza o inima artificiala.

UPDATE ORA 21:36 - Cumunicatul Ministerului Sanatatii cu privirea la situatia lui Florin Cioaba

In urma unor speculatii si a unor informatii eronate care au circulat in mass-media, Ministerul Sanatatii doreste sa faca urmatoarele precizari cu privire la transferul pacientului Florin Cioaba in Romania, pentru o corecta informare a publicului:

Conform informatiilor primite din partea medicilor din Antalya si din partea echipei medicale din Romania, starea de sanatate a pacientului Florin Cioaba nu permite momentan repatrierea acestuia.

In cazul in care se va pune problema transferului pacientului Florin Cioaba in Romania, MS in colaborare cu MAI vor sprijini familia pacientului și vor pune la dispozitia acestora avionul SMURD, costul transportului, respectiv al combustibilului și al taxei de aterizare, fiind suportat de catre familia pacientului.

Totodata, Ministerul Sanatatii precizeaza faptul ca detinerea calitatii de asigurat la CNAS nu confera dreptul la finantarea repatrierii din partea CNAS.

Conform legislatiei in vigoare, asa cum este practica in Europa, pentru a fi eligibil pentru acoperirea costurilor repatrierii in caz de boala este necesara o polita de asigurare suplimentara prin asigurari private, care poate acoperi costurile repatrierii in caz de nevoie.

Repatrierea in astfel de situatii se face cu ajutorul unui avion sanitar sau cu un avion de linie, pacientul fiind insotit de un medic daca starea lui de sanatate permite acest lucru. Ministerul Sanatatii se confrunta frecvent cu solicitari de repatriere a cetatenilor romani care nu detin polite de asigurari pentru repatriere in caz de boala.

Costul repatrierii in astfel de cazuri este suportat de familia pacientului, iar in situatii umanitare s-a recurs la repatrierea unor pacienți cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe. Exista și cazuri in care clinicile in care erau pacienții internați au acoperit costurile de repatriere considerand ca este mai eficient din punct de vedere financiar decat pastrarea pacientului in clinica respectiva.

Ministerul Sanatatii considera necesara instiintarea cetatenilor romani de necesitatea incheierii unor polite de asigurare pentru repatrierea in caz de boala oricand se afla in deplasare in afara granitelor tarii, mai ales daca starea materiala nu permite acoperirea costurilor repatrierii din fonduri proprii. Ministerul Sanatatii va propune Ministerului Afacerilor Externe demararea unei campanii de informare a cetatenilor pentru evitarea unor situatii de tipul celor mentionate.

UPDATE ORA 19:00

In aceasta seara, chirurgii din Turcia ii monteaza un dispozitiv de asistare a cordului, care sa-i ajute inima sa bata. Procedura dureaza 4 ore si este extrem de riscanta.

Transferul a fost decis de doctorii turci dupa ce, potrivit unui apropiat al familiei, inima lui Florin Cioaba s-a oprit astazi de doua ori si a fost resuscitat.

Florin Cioaba era internat la Anadolu, o clinica privata din Antalya. Doar ca acest spital nu area aparatura necesara pentru o procedura chirurgicala speciala.

La spitalul Universitar din Antalya doctorii ii monteaza pe cord un dispozitiv de asistare circulatorie pentru a-i ajuta inima sa pompeze sange. De altfel, inca de ieri medicul Serban Bradisteanu spunea ca starea lui Florin Cioaba este grava, capacitatea de contractie a miocardului fiind de doar 24%.

Ai lui spera totusi ca Cioaba sa isi revina pentru a putea suporta un eventual transfer acasa. Iar in aceasta situatie, cei din Ministerul Sanatatii au transmis ca vor pune la dispozitie avionul SMURD.

Ei au precizat ca in ceea ce priveste costurile transportului, respectiv combustibilul si taxa de aterizare, acestea vor fi suportate de familia pacientului. Adica un zbor dus-intors Bucurest - Antalya ii va costa pe cei din familia Cioaba in jur de 3500 de euro.

Precizarea Ministerului Sanatatii vine dupa ce ieri medicul Serban Bradisteanu a declarat ca a mers in Turcia la rugamintea presedintelui Basescu, dar pe cheltuiala familiei Cioaba.

Premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit de cele intamplate: "Eu m-as fi asteptat ca presedintele tarii sa se preocupe, repet, atunci cand am avut accidentul din Muntenegru. L-a durut in cot de oamenii din Muntenegru, anul trecut cand am avut copiii din Suceava nu a sunat pe nimeni. Nu l-a interesat."

Elena Basescu a criticat reactia premierului: "Din ura politica, Ponta ar fi in stare sa lase un om sa moara. Cat de jos poate cobori un premier al Romaniei?" - a scris fiica presedintelui pe o retea de socializare.

UPDATE: Florin Cioaba a fost mutat din spitalul in care se afla in Antalya. "Regele tiganilor" a fost transferat la Spitalul Universitar unde se pare ca va fi operat. Starea sa de sanatate s-a inrautatit astazi. Lui Cioaba i se va pune un dispozitiv de asistare circulatorie pentru a ajuta inima sa pompeze. In aceasta dupa-amiaza a facut doua stopuri cardio-respiratorii.

Potrivit surselor citate, chirurgul Serban Bradisteanu a luat legatura, vineri, cu medicii spitalului din Antalya unde se afla internat autointitulatul rege al romilor, care i-au transmis rezultatele ultimelor investigatii si evolutia starii acestuia.

"Starea lui este usor ameliorata. Tensiunea i-a crescut, continua cu tratamentul prescris de doctorul Bradisteanu pana la reechilibrare, astfel incat sa poata fi adus in Romania", au spus aceleasi surse.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) au informat, joi ca au fost de la inceput in legatura atat cu familia lui Florin Cioaba, cat si cu Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei in Turcia, care a facilitat legatura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispozitia familiei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Bradisteanu: Presedintele Basescu m-a rugat sa merg sa vad ce este mai bine de facut pentru Cioaba
Bradisteanu: Presedintele Basescu m-a rugat sa merg sa vad ce este mai bine de facut pentru Cioaba

Florin Cioaba nu poate fi operat deocamdata. Starea sa de sanatate este extrem de fragila, medicii se chinuie sa-l mentina in viata, iar o interventie pe cord deschis i-ar putea fi fatala.

Florin Cioaba este in stare grava. Rudele isi pun toate sperantele in chirurgul Serban Bradisteanu
Florin Cioaba este in stare grava. Rudele isi pun toate sperantele in chirurgul Serban Bradisteanu

De aproape 12 ore, chirurgul Serban Bradisteanu se afla in Antalya, in Turcia, unde Florin Cioaba, autointitulatul rege al tiganilor este in spital, dupa un infarct.

Starea lui Florin Cioaba este grava. Chirurgul Serban Bradisteanu, chemat de familie sa il evalueze
Starea lui Florin Cioaba este grava. Chirurgul Serban Bradisteanu, chemat de familie sa il evalueze

Florin Cioaba, autointitulatul rege al tiganilor, este in continuare in stare foarte grava. Cioaba a facut un preinfarct in timp ce se afla in vacanta, in Antalya.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.