Spotlight 2018. Artiști din 11 țări, gata să facă spectacol

Dată publicare: 12-04-2018 19:07
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


De joi seară, Bucureştiul gri şi prăfuit va fi scăldat de lumină şi culoare. Începe festivalul ''Spotlight'', iar, în următoarele 4 zile sunt programate zeci de proiecţii spectaculoase, pregătite de echipe din ţară şi străinătate. 

La 20 şi 30 de minute începe Festivalul Luminilor. Pentru a patra oară consecutiv, Spotlight transformă Capitala într-o expoziţie de artă în aer liber. Vor fi în jur de 25 de instalaţii şi proiecţii de lumini.

Pe lângă monumentele de pe Calea Victoriei, vor fi iluminate şi alte clădiri importante din Bucureşti. Arcul de Triumf, Muzeul Gricore Antipa, dar şi imobile de pe strada Lipscani.

Este important să ştiţi că de joi seara, până duminică seara, traficul rutier va fi restricţionat pe Calea Victoriei, între orele 20 şi 23.

Câţiva norocoşi au văzut încă de miercuri seară ce urmează să se întâmple pentru că au asistat la repetiţii.

Ca la un semn, clădiri importante de pe Calea Victoriei au prins viaţă. "United We Shine" este temă ediţiei din acest an, care celebrează o sută de ani de la Marea Unire.

Spectatorii de ocazie s-au lăsat cuceriţi de poveştile transpuse pe faţade.

Fetiţă: "Nu numai te uiţi la o poză şi te plictiseşti, sunt mai multe lucruri de făcut. Cânţi la pian, vezi lumini. E totul foarte colorat."

Spectator: "Stăm aici aproape lângă Cişmigiu şi merită văzut. Culorile, luminile, dau o tentă inedită peisajului urban."

"Furaţi" de peisaj au fost şi câţiva străini.

Turist străin: "Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Este cu siguranţă ceva nou, dar este ceva foarte drăguţ şi impresionant."

Iar acesta este doar începutul. Urmează patru seri pline de surprize. De pildă, pe faţada Palatului CEC va fi organizat concursul internațional de video mapping.

Birgit Zander, directorul artistic al festivalului: "Avem, de asemenea, clădiri care sunt un pic mai îndepărtate, ca de exemplu, Piaţa Universităţii sau Arcul de Triumf. Şi Muzeul Naţional de Istorie este iluminat, deci nu este doar Calea Victoriei. La ora 21, cel târziu, aprindem 27 de clădiri şi proiecte."

La evenimentul ajuns la a 4-a ediţie participa artişti din 11 ţări.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO