Spitalul modular COVID de la Lețcani, construit cu peste 13 milioane de euro, rămâne închis. „Facem medicină de dezastru”

Ultima actualizare: 12-10-2021 10:42
Spitalul mobil COVID din Lețcani s-a închis după raportul Corpului de Control al premierului. A ajuns și la DNA
StirilePROTV

Construit cu peste 13 milioane de euro, Spitalul modular COVID de la Lețcani rămâne închis după mai bine de opt luni.

Redeschiderea Spitalului modular COVID de la Lețcani se amână încă o dată. Unitatea spitalicească ar fi trebuit să fie redeschisă marți, însă acest lucru a fost amânat din cauza faptului că instalația de oxigen nu funcționează, potrivit Ziarul de Iași. În prezent, spitalele COVID din Iași nu mai au niciun loc liber pentru pacienți, mai precizează sursa citată.

Redeschiderea spitalului modular de la Lețcani a fost anunțată pentru marți chiar de Raed Arafat, șeful DSU.

„Noi, în acest moment, facem medicină de dezastru. Nu trebuie să fie vreun cutremur, vreun cataclism ca să facem mediciană de dezastru. Ceea ce este acum aceasta este”, a spus prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Situație grea pentru pacienții COVID din Iași

 

Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Clinic „Sfântul Spiridon” este luată cu asalt de pacienţii COVID-19. Număr record: 44 de persoane care se luptă să învingă boala, dintre care 43 nevaccinate. La spitalele COVID şi suport COVID nu mai încape niciun deget de bolnav, iar ambulanţele sunt doar staţii temporare externe de ATI ale unităţilor medicale, mai notează Ziarul de Iași.

Spitalul mobil de la Lețcani a fost achiziționat anul trecut și dat spre folosință Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi în septembrie 2020. Unitatea spitalicească a funcționat de la mijlocul lunii octombrie 2020 până în luna ianuarie 2021, dar de atunci nu a mai fost redeschisă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO