Spitalele din România rămân fără locuri pentru pacienții cu Covid-19

Ultima actualizare: 18-06-2020 14:13

Şi-aşa cu emoţii din cauza creşterii numărului de cazuri, în ultimele zile, mai primim o lovitură. În unele spitale de stat nu se mai fac internări pentru pacienţii cu COVID-19.

Este şi cazul institutului Matei Balş, unde a ajuns aseară cântărețul Marcel Pavel, testat pozitiv. În acest context, unităţile suport, construite din donaţii devin soluţie.

Patru unități de terapie intensivă vor fi inaugurate joi la Romexpo în prezența Președintelui Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban, dar și a șefului DSU Raed Arafat. Spitalul mobil este dotat cu 12 paturi, 12 ventilatoare, dar și altă aparatură pentru combaterea noului coronavirus.

Până acum autoritățile au reușit să construiască patru spitale de campanie cu ajutorul armatei, dar mai sunt și alte spitale din țara în București sau Cluj, construite strict din donații cu ajutorul societăți civile.

Toate sunt goale în acest moment însă sunt considerate rezerve în cazul în care numărul de pacienți din spitalele de stat va fi depășit. La Matei Balș locurile sunt epuizate în totalitate, din cele 640 de locuri nu a mai rămas liber nici unul, unde miercuri seară a ajuns și cântărețul Marcel Pavel.

Nici în spitalul județean din Brașov nu sunt locuri disponibile pentru internări, iar managerul și directorul medical au fost depistați pozitiv pentru noul coronavirus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO