Spectacol caritabil de 8 Martie, la Constanţa. Semnal de alarmă pentru părinţi

Ultima actualizare: 09-03-2019 11:23

De ziua femeii, la Constanța a fost organizat un spectacol caritabil. Fiecare invitat a plătit un bilet de o sută de lei.

Banii strânși vor ajuta la lucrările de reconstrucție a secției de terapie intensivă pentru nou născuți a Spitalului Județean din Constanța. Totodată, o parte din sumă se va duce și către copiii bolnavi de cancer.

Spectacolul a avut loc pe scena Teatrului de Opera şi Balet Oleg Danovski, unde invitaţii s-au bucurat de "Liliacul'', de Johan Strauss. Organizatorii vor să termine lucrările la secţia de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul Judeţean din Constantă.

Lucrările sunt finalizate în proporţie de 80 la sută. S-au investit până acum un milion trei sute de mii de euro, bani strânşi de la oamenii cu suflet mare.

Sebastian Ghiţă, organizator: „Mai sunt anumite lucrări de făcut şi mai este nevoie de o sumă frumuşică de bani undeva la o sută de mii de euro."

O parte din sumă se va duce şi în sprijinul copiilor bolnavi de cancer. Numărul acesta creşte alarmant de la o zi la alta. În prezent, la centrul de zi a Spitalului Judeţean Constanţa se afla sub tratament şi monitorizare peste o sută de copii cu diferite forme de cancer.

Adriana Apostul, medic specialist oncologie pediatrică: „Am dori să vină copii în stadii mai precoce decât până acum în sensul că avem mulţi copii care vin în stadiile 3 şi 4 am dori să se adreseze mai din timp şi părinţii să fie mai informaţi.”

Cei care vor să ajute o pot face direcţionând doi la sută din impozitul pe venit sau 20 la sută din impozitul pe profit, în cazul companiilor, către fundaţia "Dăruieşte Aripi".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO