Spectacol caritabil de 8 Martie, la Constanţa. Semnal de alarmă pentru părinţi


Ultimul update: Sambata 09 Martie 2019 11:23
Data publicarii: Sambata 09 Martie 2019 09:57
Categorie: Stiri actuale

De ziua femeii, la Constanța a fost organizat un spectacol caritabil. Fiecare invitat a plătit un bilet de o sută de lei.

Banii strânși vor ajuta la lucrările de reconstrucție a secției de terapie intensivă pentru nou născuți a Spitalului Județean din Constanța. Totodată, o parte din sumă se va duce și către copiii bolnavi de cancer.

Spectacolul a avut loc pe scena Teatrului de Opera şi Balet Oleg Danovski, unde invitaţii s-au bucurat de "Liliacul'', de Johan Strauss. Organizatorii vor să termine lucrările la secţia de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul Judeţean din Constantă.

Lucrările sunt finalizate în proporţie de 80 la sută. S-au investit până acum un milion trei sute de mii de euro, bani strânşi de la oamenii cu suflet mare.

Sebastian Ghiţă, organizator: „Mai sunt anumite lucrări de făcut şi mai este nevoie de o sumă frumuşică de bani undeva la o sută de mii de euro."

O parte din sumă se va duce şi în sprijinul copiilor bolnavi de cancer. Numărul acesta creşte alarmant de la o zi la alta. În prezent, la centrul de zi a Spitalului Judeţean Constanţa se afla sub tratament şi monitorizare peste o sută de copii cu diferite forme de cancer.

Adriana Apostul, medic specialist oncologie pediatrică: „Am dori să vină copii în stadii mai precoce decât până acum în sensul că avem mulţi copii care vin în stadiile 3 şi 4 am dori să se adreseze mai din timp şi părinţii să fie mai informaţi.”

Cei care vor să ajute o pot face direcţionând doi la sută din impozitul pe venit sau 20 la sută din impozitul pe profit, în cazul companiilor, către fundaţia "Dăruieşte Aripi".

Expoziție inedită la Iași. Sute de copii s-au înghesuit să vadă păsări și iepuri
Ce marchează Festivalul lampioanelor, sărbătorit în această perioadă în China
Bucureștiul, transformat într-un „regat de gheață” după freezing rain. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO