Spectacol al mării, pe faleza din Constanța. Valurile au atins 3-4 metri. VIDEO

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Valuri mari
Facebook/ProTV Constanta

Bara Sulina şi Portul Midia sunt închise, vineri seara, din cauza vântului puternic, a anunțat Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Totodată, și Marea Neagră este agitată. Astfel, valuri de trei-patru metri pot fi observate, în imagini, cum se sparg de faleza de la Cazinoul din Constanța.

Până vineri seara, la ora 20.00, a fost în vigoare un cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi vreme deosebit de rece valabilă în 13 judeţe din sudul şi estul ţării. 

 „Am văzut cu toţii că în această dimineaţă (n.r - vineri dimineața) am fost întâmpinaţi de un peisaj cu adevărat de iarnă. Trebuie să luăm în considerare, atunci când apreciem ceea ce vedem afară, faptul că suntem în data de 23 martie. Deci, suntem în a treia decadă a primei luni de primăvară şi avem fenomene care ar fi fost mai degrabă normale pentru luna ianuarie. În acest moment, avertizarea a fost uşor restrânsă în privinţa zonei acoperită cu Cod portocaliu pentru că în Oltenia precipitaţiile au încetat. Ele însă vor continua pe parcursul zilei de astăzi în Muntenia, în Dobrogea şi îndeosebi în jumătatea de sud a Moldovei. Vor fi ninsori asociate cu intensificări ale vântului care vor avea la rafală viteze de peste 50-60 de km la oră. Deci, vorbim despre un viscol care afectează toată activitatea socio-economică", a spus Florinela Georgescu, de la ANM, în contextual în care mai multe zone din România s-au aflat, joi, sub cod portocaliu de ninsori.

Ea a adăugat că, începând de vineri seară, ninsorile vor deveni din ce în ce mai puţin importante, iar de duminică vom simţi încălzirea vremii.

„Este o încălzire care va fi destul de consistentă, destul de pronunţată, astfel încât spre jumătatea săptămânii să apară temperaturile de peste 15 grade", a spus reprezentantul ANM, pentru Agerpres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO