Soţul educatoarei care şi-a ucis fetiţa de 4 ani a povestit ce s-a întâmplat în ziua tragediei

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Martie 2018 17:33
Categorie: Actualitate

Educatoarea din Timişoara, care şi-a ucis fetiţa în vârstă de 4 ani, a ajuns la tribunal, iar judecătorii au decis să o aresteze preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Testele făcute până acum arată că femeia avea discernământ atunci când a comis crima. Soţul ei, rămas fără copilă, dar şi fără soţia cu care construise o relaţie vreme de 12 ani, nu îşi poate explica ce anume a dus la această tragedie.

Cu lacrimi în ochi, soţul educatoarei povesteşte că nu înţelege cum s-a ajuns aici. Între el şi soţie au mai existat certuri, însă niciodată grave. Bărbatul nu a observat nimic ciudat în comportamentul ei.

Marius Net, soţul educatoarei: "Situaţia era mai mai relaxată decât în alte timpuri, când situaţiile erau mai încordate sau eram pe viteza, sau eu ştiu, eram mai ocupaţi. Dacă mă întrebaţi că există o fluctuaţie în ceea o priveşte pe ea, nu! Aşa cum am cunoscut-o acum 12 ani, la fel era şi acum."

Între mamă şi fiică exista o relaţie specială. Copila era mult mai ataşată de mama ei, care îi făcea toate poftele şi abia aştepta să plece de la serviciu şi să îşi petreacă timpul cu ea.

Marius Net, soţul educatoarei: "Cred că a avut un moment de nebunie. Nu pot să... Nu ştiu, cred că ... nici nu ştiu ce să cred, în dimineaţa respectivă a dus-o la grădiniţă, a luat-o de la grădiniţă, trebuiau să meargă la înot, nu am nici cea mai vagă explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu era nebună, nu avea momente în care să cadă psihic, ea nu avea aşa ceva".

De altfel, în şcolile din România nu se mai fac teste psihologice de cinci ani. Mulţi directori spun că acestea ar fi utile pentru că presiunea din învăţământ este uriaşă.

Cornel Petroman, director Liceul Pedagogic Carmen Sylva Timişoara: "Ttot mai mult suntem convinşi că pe zi ce trece e nevoie de testări suplimentare din punct de vedere psihologic. Multele probleme cu care se confruntă cadrele didactice îi solicită şi uneori chiar îi epuizează pe unii profesori. Trebuie şi o testare din aceasta fără să supărăm pe nimeni şi fără să acuzăm pe cineva, dar e nevoie de testări psihologice faţă de ce face medicina muncii".

Femeia risca până la 25 de ani de închisoare.

La audierile de până acum femeia şi-a recunoscut faptele, însă nu le poate explica, nu găseşte un motiv pentru ce a făcut. În acea zi, după ce a luat fetiţa de la grădiniţă, urma să o ducă la înot. Înainte însă, au intrat în baie, să o spele. Atunci s-a întâmplat tragedia, iar femeia a intrat într-o stare de semi-constienta timp de câte ore.

După ce şi-a revenit şi a realizat că îşi omorâse copilul, a sunat la 112. Poliţiştii au fost nevoiţi să spargă uşa băii, unde se aflau cele două. Fetiţa nu a mai putut fi salvată.

Problemele scoase la lumină de tragedia din Timișoara. Părerile psihologilor criminaliști
Problemele scoase la lumină de tragedia din Timișoara. Părerile psihologilor criminaliști
VIDEO PROTVPLUS.RO
captura a politiei de frontiera
Droguri, ţigări şi arme, găsite într-o casă din Constanţa. Cine sunt proprietarii
Jandarmi chemaţi în București pentru capturarea unei "fiare". Ce era de fapt
Campion K1, prins când îi vindea droguri unui poliţist sub acoperire, în Oradea
Staţii de încărcare pentru maşini electrice, în Capitală. De ce NU sunt gratis, ca în Cluj
Autostrada urbană, inaugurată. "Vigilenţi fiind, am descoperit că lipsesc indicatoare"
Fermierii, învăţaţi să facă marketing. Ce slogan au inventat pentru mierea de Teleorman
gripa
Leacurile băbești prin care românii se feresc de gripă. Vaccinul, ignorat de mulți
Cod Portocaliu de ninsori şi viscol. 11.000 de forțe de ordine mobilizate
Acuzații de malpraxis. Pacient plimbat între spitale până când nu a mai putut fi salvat
Motivul pentru care timișorenii au pregătit un sendviș de 101 metri lungime
Bătrân bolnav, bătut de 3 indivizi, care voiau să îl jefuiască
Hoții au furat seiful dintr-o casă de pariuri. Câți bani se aflau în el