Sotia si cei 4 copii ajunsesera sa doarma in cotetul gainilor, cand sotul se imbata si ii lua la bataie. Ce risca acum

Dată publicare: 23-10-2015 16:54
Dată actualizare: 26-10-2015 07:29


Batuti, infometati si neingrijiti, patru copii din Prahova au ajuns intr-un centru special de prevenire a violentei in familie. Mama lor, batuta si chinuita de sot, este si ea acum la adapost.

Familia a avut in final noroc cu vecinii, care, revoltati de cosmarul in care traiesc copiii si mama lor, au anuntat autoritatile.

Cei patru copii, cu varste cuprinse intre un an si 12 ani, au fost nevoiti sa doarma chiar si in cotetul gainilor, spun vecini. Tatalui ii place bautura si, ori de cate ori se imbata, isi lovea crunt sotia si o alunga din casa, cu tot cu copii.

Au fost nopti intregi pe care mama povesteste ca le-a petrecut impreuna cu cei mici pe strazi sau prin gradina, sub cerul liber. Invinetita de lovituri, femeia s-a temut sa faca plangeri la politie. Impresionati de drama ei si a celor mici, vecinii au anuntat autoritatile.

Joi seara, asistentii sociali au dus-o pe femeie si pe cei patru copii intr-un centru de protectie. Ramas singur, tatal este furios pentru ca a ramas fara alocatiile celor mici, care reprezentau unicul venit al familiei.

Data afara din casa in miez de noapte, femeia si-a adapostit copiii in cotetul gainilor. Unul dintre ei a povestit la gradinita intamplarea si asa s-a aflat totul, iar autoritatile au putut interveni.

Barbatul recunoaste ca e alcoolic si violent, insa considera totul normal: la fel il trata si tatal lui in copilarie.

Desi au fost adesea martori la chinurile familiei, vecinii se feresc sa vorbeasca.

Cei patru copii vor ramane in grija statului pana cand asistentii sociali vor termina ancheta. Nu este exclus ca tatal sa fie cercetat penal, daca se constata ca e vinovat de rele tratamente aplicate minorilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO