Sorina Pintea, reintrodusă în arestul Poliției, după ce a fost internată în spital

Ultima actualizare: 02-03-2020 15:53

UPDATE Sorina Pintea a fost reintrodusă în arestul Poliției.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, arestată în dosarul în care este acuzată de luare de mită, a fost reintrodusă în arestul Poliţiei, după ce a fost transportată, sub pază, la Spitalul Clinic "Sfânta Maria", pentru investigaţii medicale suplimentare, potrivit unor surse judiciare.

"Persoana privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, a fost condusă într-un spital din Bucureşti, din reţeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. La acest moment, persoana în cauză a fost reintrodusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă", informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Sorina Pintea a solicitat să fie transportată, sub pază, din arest la Spitalul Clinic "Sfânta Maria", pentru a i se face investigaţii medicale suplimentare, ea invocând unele probleme de sănătate pe care le-ar fi avut în cursul zilei de duminică.

Poliţia Capitalei a precizat, duminică seara, că a fost solicitată ambulanţa la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă nr.1, pentru o persoană aflată în arest preventiv. ''Persoana a primit îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea", precizau, cu o zi în urmă, reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea, fiind acuzată de luare de mită.

Știre inițială

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, arestată în dosarul în care este acuzată de luare de mită, a fost internată sub pază la Spitalul Clinic "Sfânta Maria", pentru investigaţii medicale suplimentare.

Ea susține că vrea să ajungă în grija doctorilor pentru investigații de specialitate după ce starea ei de sănătate s-a înrăutățit, în condițiile în care ar suferi de o problemă medicală.

"Medicul din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 a recomandat ca o persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, să fie internată într-un spital din Bucureşti, din reţeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pe parcursul internării, paza va fi asigurată de Serviciul Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă", informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a solicitat să fie transportată, sub pază, din arest la Spitalul Clinic "Sfânta Maria", pentru a i se face investigaţii medicale suplimentare, ea invocând unele probleme de sănătate pe care le-ar fi avut în cursul zilei de duminică.

Inițial, duminică dimineață, la centrul de detenție a fost chemat un echipaj al Ambulanței. Sorina Pintea a primit tratament acolo, iar specialiștii nu au considerat că este necesară internarea.

Sorina Pintea a fost trimisă în spatele gratiilor pentru 30 de zile sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Persoana care i-a adus Sorinei Pintea ultima tranșă de bani, în valoare de 120.000 de lei, a fost interceptată de procurorii DNA pe 26 februarie în Bucureşti. Aceasta se află la sediul unei societăţi comerciale, unde negocia mita cu reprezentanţii firmei care a primit contractul cu Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, condus de Sorina Pintea.

Cel care intermedia mita între fostul ministru şi firma desemnată să execute lucrări în blocul operator al spitalului, le-a mărturisit procurorilor pe 27 februarie ca Pintea primise deja 10.000 de euro din mită, anul trecut, în decembrie.

În ziua următoare, pe 28 februarie, suspectul a ajuns în biroul de manager al Sorinei Pintea la Spitalul din Baia Mare cu o pungă neagră inscripţionată în care se afla ultima tranșă de 120.000 de lei. Discuţia dintre cei doi a fost de asemenea înregistrată de anchetatori. Procurorii DNA scriu că:

„Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar "super tare" după ce a aflat că firma titulară de contract i-a trimis 120 de mii de lei, respectiv "perfect" după ce a aflat că reprezentanţii ei au fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (intermediarul) îi comunică Sorinei Pintea faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta i-a primit în decembrie, Pintea confirma spunând "da"”, se arată în referatul DNA.

După prima noapte petrecută în Arestul Central, Sorina Pintea îşi pregăteşte apărarea. Primul pas ar fi să conteste măsura arestării preventive, asta imediat ce judecătorii Tribunalului Bucureşti vor motiva sentinţa, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO