Sorin Oprescu, plasat in arest in domiciliu dupa 2 luni de inchisoare: "Am de gand sa-mi vad de sanatate"

Dată publicare: 29-10-2015 12:55
Dată actualizare: 01-11-2015 06:54


Primarul Municipiului Bucuresti, in prezent suspendat, a scapat de arestul preventiv, in urma unei decizii a magistratilor Curtii de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a decis joi ca primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, sa fie plasat in arest la domiciliu, in dosarul in care este cercetat de DNA pentru luare de mita, dupa doua luni petrecute in celula.

"In primul rand, le doresc sa le multumesc tuturor celor care m-au sustinut. In al doilea rand, am de gand sa-mi vad de sanatate. De problemele juridice or sa se ocupe domnii avocati. Primul lucru pe care o sa-l fac cand ajung acasa? Sincer, imi fac insulina", a declarat Oprescu.

El a mai spus ca bucurestenii sa fie convinsi ca nu i-a dezamagit si nu o sa-i dezamageasca niciodata.

Dupa ce a iesit din arest, Sorin Oprescu a mers la Sectia 2 de Politie pentru a comunica adresa unde va sta in arest la domiciliu. Cat timp este arestat la domiciliu, Oprescu este obligat sa respecte mai multe restrictii: nu trebuie sa plece de acasa fara ca organele judiciare sa isi dea acordul, nu poate comunica cu ceilalti martori din dosar si trebuie sa se prezinte la instanta ori de cate ori este nevoie. El va trebui sa stea in locuinta din Capitala si nu in vila pe care o are la Ciolpani. De asemenea, va trebui - in premiera - sa poarte un sistem electronic de supraveghere. Nu se stie inca cum va fi implementata tehnic aceasta masura si daca MAI are un asemenea aparat or daca exista un dispecerat care sa monitorizeze electronic dispozitivul.

Fostul primar este acuzat ca a primit mita 25.0000 de euro de la patronul unei firme care dorea sa castige un contract cu primaria. Oprescu a sustinut insa ca banii reprezentau un imprumut.

"Acuzatiile care ii sunt aduse si care nu sunt de o gravitate atat de mare asa cum a incercat DNA sa demonstreze si starea lui de sanatate, pentru ca vorbim de un om", a explicat avocatul Viorel Mocanu.

Sorin Oprescu a ajuns in arest la inceputul lunii septembrie. A acuzat probleme de sanatate si a fost internat de mai multe ori in spitalele din Bucuresti pentru diabet, suspiciuni de cancer sau tensiune. Ulterior, in celula lui s-au gasit fiole de insulina.

Intre timp, in urma cu trei zile, procurorii anticoruptie au extins acuzatiile impotriva lui Sorin Oprescu. Acesta mai este cercetat pentru abuz in serviciu, spalare de bani, si apartenenta la un grup infractional organizat.

In plus, anchetatorii au decis sa ii puna sub sechestru pe partea lui dintr-o vila situata in sectorul 1 al Capitalei, plus pe terenul aferent. Daca va fi gasit vinovat si condamnat, i se va putea aplica masura confiscarii extinse pentru un prejudiciu de 1,2 milioane de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO