Sorin Oprescu, dus de urgenta la spital pentru investigatii, dupa ce i s-a facut rau. Avocat: "E pe fond de stres"

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07

Sorin Oprescu se simte mai bine, dar exista posibilitatea unei interventii chirurgicale, fiind risc de infarct, a declarat luni seara Viorel Mocanu, unul din avocatii fostului edil al Capitalei.

Potrivit acestuia, Oprescu se simte acum relativ bine. "In linii mari a fost suspect de un preinfarct. In acest moment s-a constatat, in urma analizelor facute, niste modificari ECG si o enzima (...) foarte ridicata, care nu este decat indicele unui infarct. E pe fond de stres, care a fost amplificat de motivarea Curtii de Apel Bucuresti", a declarat presei Mocanu.

El a mai spus ca exista posibilitatea ca Sorin Oprescu sa fie dus la Spitalul Floreasca pentru o interventie chirurgicala si a adaugat ca in prezent este tinut sub observatie.

"E intr-o stare relativ buna", a aratat avocatul, mentionand in acelasi timp ca a luat legatura cu familia lui Oprescu pe care a incercat sa o linisteasca. "Acum este cumva stabil si este sub observatie", a explicat avocatul.

Primarul arestat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost dus de urgenta la spitalul Sfantul Ioan, luni seara, in jurul orei 18:30, pentru investigatii, dupa ce a acuzat o stare de rau.

Medicul arestului a considerat ca este mai bine ca Oprescu sa fie vazut de un specialist. Asa ca acesta a fost urcat intr-o ambulanta a politiei si transportat la spital pentru investigatii.

La spitalul Sfantul Ioan, medicii i-au facut un EKG, deoarece a acuzat dureri in piept. Edilul s-a intors insa repede in arest, pentru ca doctorul de garda a stabilit ca a avut doar un puseu de tensiune. Pe de alta parte, Oprescu sufera de diabet si este insulino-dependent. El trebuie sa aiba mare grija la ce mananca si sa evite stresul.

Pe de alta parte, acelasi primar general a cazut testul credibilitatii in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Curtea de Apel. Judecatoarea Camelia Bogdan nu a crezut povestea edilului, care i-a spus ca s-a imprumutat de 25 de mii de euro si nu a luat spaga. Ba mai mult, magistratul considera ca procurorii DNA ar trebui sa investigheze toate afacerile lui Oprescu.

Judecatorul care a validat mandatul de arestare preventiva emis pe numele primarului general al Capitalei recunoaste ca probele stranse de procurori, de la declaratiile celor implicati si pana la interceptarile discutiilor purtate de edil, sunt suficiente pentru ca doctorul Oprescu sa stea dupa gratii. Chiar daca suspectul i-a spus varianta lui in legatura cu banii gasiti acasa la Ciolpani, in timpul perchezitiilor: 31 de mii de lei si 18.000 de euro.

Despre acesti bani, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat ca provin din banii stransi din pensie si economii de catre tatal dansului, de-a lungul a 10 ani.

Ori tocmai aceasta descoperire facuta de procurorii DNA ar contrazice teoria primarului ca avea nevoie de un imprumut de la omul de afaceri care l-a denuntat ca sa isi ajute iubita sa plateasca impozite restante la Fisc, sa imprumute o alta prietena, doctorita de la colegiul medicilor care avea nevoie de bani pentru o operatie si sa isi plateasca o consiliera de imagine.

O alta descoperire facuta in casa primarului, un aparat electronic de bruiaj, l-a pus pe Sorin Oprescu in postura de a da explicatii.

Sorin Oprescu: "Dispozitivul gen smartphone marca XXCOM mi-a fost oferit de la STS in urma cu 3 ani de consilierul general de la STS, nu l-am folosit niciodata, nu este vorba de un dispozitiv de bruiaj."

Procedurile privind arestarea preventiva au scos la lumina si afacerile familiei:

Curtea de Apel Bucuresti: "Masura arestarii preventive se impune in acest stadiu procesual si pentru identificarea fluxurilor financiare rezultate din documentarea altor activitati similare si pentru a nu da posibilitatea inculpatului sa ascundă probele necesare efectuarii unei investigatii economice paralele si proactive care sa permita atat documentarea activitatii infractionale, cat si indisponibilizarea produsului infractiunii in vederea confiscarii speciale si a confiscarii extinse."

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv in data de 6 septembrie, iar luni avocatii sai au cerut inlocuirea arestarii preventive cu arestul la domicliu. Solicitarea edilului va fi judecata marti la Tribunalul Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO