Şoferul maşinii cu numere anti-PSD face plângere penală: ”N-am omorât pe nimeni”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 31 Iulie 2018 10:11
Categorie: Stiri actuale
Răzvan Ștefănescu

Odiseea numerelor de înmatriculare din Suedia continuă şi marţi, iar proprietarul maşinii a fost audiat la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Răzvan Ştefănescu este şoferul maşinii înmatriculate în Suedia.

El a declarat că va face plângere penală împotriva polițiștilor care l-au forțat să vină la secția de poliție împreună cu copilul său, care se afla cu el în acel moment.

Pentru copil voi face plângere penală, pentru că nu mi se pare corect. N-am omorât pe nimeni, mă putea lăsa o oră să merg să las copilul undeva. N-au fost de acord, mi-au spus că trebuie să mergem la poliție și voi face plângere penală.”

Întrebat de jurnaliști dacă are de gând să conteste decizia privind suspendarea plăcuțelor de înmatriculare, Ștefănescu a spus să nu, deoarece respectă măsura autorităților suedeze de transport. De asemenea, a spus că nu intenționează să folosească un alt mesaj anti PSD.

Șoferul a declarat că singura dorință a sa este să-și recupereze permisul de conducere, fiind dispus să le lase polițtilor drept amintire plăcuțele anti PSD.

”Să-mi recuperez permisul de conducere. Plăcuțele poate să le oprească ei.” - a spus bărbatul jurnaliștilor, marți.

Răzvan Ștefănescu a mai precizat că nu îi pare rău că și-a montat acest mesaj anti PSD, deoarece, în opinia sa, nu este ilegal.

”Nu, nu-mi pare rău. Nu, pentru că nu am făcut nimic ilegal. Dacă era ilegal probabil că îmi părea rău. Eu am consultat DEX-ul și am considerat că sunt ok plăcuțele. Așa au considerat și cei din Suedia. Cei din România, după 3 săptămâni și-au dat seama că nu sunt legale.”

Cât despre mesajul injurios, el este de altă părere.

Depinde ce vrei să înveți copilul cu acele plăcuțe, pentru că poți să-i spui un cuvânt frumos și să-l înveți că e un cuvânt urât. Și atunci copilul percepe exact ce îl înveți. Dar copilul meu, i-am spus că m**e PSD înseamnă gura PSD.”

Potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere, în cazul bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România", faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO