Șoferul care a intrat în ușile spitalului din Craiova le-a spus procurorilor că nu regretă

Ultima actualizare: 21-01-2019 20:30

Individul care a intrat cu maşina în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean din Craiova şi a rănit două persoane nu are remuşcări.

Asta le-a spus judecătorilor, dar şi faptul, că a băut un litru şi jumătate de bere, după care a plecat cu un adolescent de 17 ani la spital, pentru că pe acesta din urmă îl durea un deget.

Poliţiştii au ajuns la concluzia că bărbatul şi-a premeditat fapta din camera de gardă, mai ales că a ridicat capota ca să nu fie atins de cioburi. Respectivul este cercetat acum sub control judiciar.

Deşi a rănit două persoane când a intrat cu viteză prin uşile de sticlă ale camerei de gardă, autorul nu s-a scuzat pentru gestul său inconştient. A declarat însă că a încurcat pedalele. Poliţiştii îl contrazic.

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Craiova: „Aceste uşi de la UPU, la impactul maşinii cu ele, au produs un zgomot puternic, nu au cedat uşor şi au dat timp celor care se aflau în UPU şi triaj să se poată apăra şi să fugă din calea maşinii. Asta putem spune că a fost norocul lor."

Un voluntar din camera de gardă a fost luat pe capotă, iar o asistentă de la triaj a fost lovită la mână. Din fericire, leziunile nu sunt grave. La rândul lui şi şoferul a fost rănit uşor. Paznicii nu au reuşit să îl oprească, iar în calea bărbatului furios nu a stat nimic. Mai ales ca de o lună nu mai exista nici barieră la intrarea în spital.

Paznic: „E defectă, nu mai merge rulmentul și a luat-o ca să repare și văd că nu a mai adus-o.”
Reporter: „Dacă ar fi fost bariera, s-ar fi putut evita incidentul?”
Paznic: „Nu, cred că omora și omul care era aici la barieră și făcea praf și bariera.”
Reporter: „Nu putea să fie oprit?”
Paznic: „Nu avea cum, trecea prin barieră.”

Paznicii sunt acum în atenţia conducerii spitalului, care anchetează dacă oamenii şi-au îndeplinit corect sarcinile de lucru. În prezent, sunt doi bodyguarzi pe o tură la urgenţe şi unul singur la poartă.

Valentin Ghiță, inspector Situaţii de urgenţă SCJU Craiova: „Când o firmă preia contractul cu spitalul, automat că stă la baza unui caiet de sarcini. Plan de pază, care e aprobat de poliție și nu se poate modifica de pe o zi pe alta, fiecare cum vrem. Nu poți să îi controlezi pe toţi care intră pe teritoriul spitalului."

Iulian Munteanu, reprezentant firmă de pază: „Ne gândim dacă conducerea spitalului ne mai acordăa un post să mai băgăm al doilea agent de securitate acolo în faţă la UPU, nu putea să oprească nimeni. Când i-a făcut semn să oprească deja a accelerat.”

În Timişoara, de pildă, în fața Unităţii de Primiri Urgenșe au acces cu maşina doar angajaţii, pe baza legitimaţiei de lucru. Ceilalţi şoferi sunt opriţi.

Marius Craina, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara: Am mai avut şi probleme, bineînţeles, pentru că sunt unele persoane care nu înţeleg măsurile pe care le luăm, toată lumea trebuie să înţeleagă că aceste măsuri sunt luate în primul şi primul rând pentru a proteja pacienţii."

Magistraţii au decis să îl cerceteze pe şofer sub control judiciar, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO