Șofer de autobuz beat, filmat în timp ce conduce haotic. Cum salvează un călător situația

Ultima actualizare: 25-12-2018 19:40

Călătorii unui autobuz din Brăila au trecut prin momente de-a dreptul incredibile.

Oamenii au văzut că, de câteva ori, maşina era cât pe ce să iasă în decor şi şi-au dat seama că e ceva în neregulă cu şoferul. Când s-au apropiat de el, au înţeles că era sub influenţa alcoolului, aşa că au sunat la 112.

Bărbatul era atât de beat, încât nu se putea ţine pe picioare şi, cu toate acestea, transportase de dimineaţă sute de persoane.

Călător: "Aţi blocat exact două benzi. Era să iasă după decor pe (Strada) Buzăului, ştiţi?"

Călătorii au văzut că şoferul autobuzului nu se descurcă să treacă printr-o intersecţie aglomerată şi au înţeles că ceva nu este în regulă. Bărbatul făcuse şi înainte câteva manevre riscante, aşa că toţi cei 20 de oameni din autobuz erau de-a dreptul speriaţi.

Călător: "Nici nu aveţi voie să vorbiţi la telefon în timpul conducerii, nici nu aţi făcut staţie. Aţi băut ceva?
Șofer: ”Nu, n-am băut nimic. Sigur.
Călător: ”Veţi fi testat. Dacă sunteţi în stare de ebrietate, vă rog frumos, opriţi autobuzul şi sunam pe altcineva să vină să vă ia."

Peste alte câteva staţii parcurse cu mare dificultate, bărbatul care a filmat aceste scene s-a hotărât să pună capăt situaţiei riscante în care se aflau cu toţii.

Călător: "Până nu se clarifică situaţia dumneavoastră, vă rog frumos să încercat să nu blocaţi traficul şi să încercaţi să nu mai conduceţi, până când vine poliţia. Opriţi motorul, vă rog frumos."

Ştiind că a greşit, şoferul s-a conformat. Cu mare stăpânire de sine, cel care a filmat totul i-a evacuat pe ceilalţi călători din autobuz.

Poliţiştii şi-au dat imediat seama că şoferul era băut. Până şi ei, însă, au rămas surprinşi să vadă ce rezultat a arătat alcooltestul: 1,32.

Poliţiştii l-au ridicat pe şoferul în vârstă de 41 de ani, i-au suspendat permisul şi au deschis pe numele lui un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Directorul societăţii de transport în comun din Brăila a anunţat că îi va desface contractul de muncă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO