Șofer de 19 ani, depistat drogat la volan. Câte tipuri de droguri avea în sânge

Dată publicare: 02-02-2020 10:27
Dată actualizare: 02-02-2020 11:09


Șofer depistat drogat la volan

Un tânăr de 19 ani din București a fost depistat având patru tipuri de droguri în sânge, în timp ce se afla la volan, el fiind testat cu aparatul DrugTest după ce a fost oprit de polițiști pentru că a depășit viteza legală admisă.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, tânărul a fost oprit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Bd. Lascar Catargiu, în timp ce conducea cu viteza de 80 km/h, limita de viteză pe sectorul de drum respectiv fiind de 60 km/h.

Acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 290 și 2 puncte de penalizare aplicabile permisului de conducere.

Totodată, conducătorul autoturismului a fost testat de poliţiştii rutieri cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa în organism a patru substanţe psihoactive, respectiv: cocaina, benzodiazepină, canabis și amphetamine.

Conducătorul autoturismului a fost transportat la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanelor psihoactive.

Tânărul drogat a fost depistat în urma unei acțini desfășurate de poliția Capitalei în vederea reducerii riscului rutier în rândul participanților la trafic, verificarea legalității efectuării transportului alternativ cu un conducător auto, respectiv a transportului de persoane în regim de taxi şi implicit pentru sancţionarea celor care deşi sunt autorizaţi nu respectă standardele de calitate şi siguranţa rutieră.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO