Social-democratii au cerut organizarea rapida a unui congres extraordinar. "Partidul este intr-o stare de incertitudine"

Ultima actualizare: 13-09-2015 07:06

Este fierbere mare in randul social-democratilor. Partidul este "intr-o stare de incertitudine" si momentul nu poate fi depasit decat daca organizam rapid un congres, spun mai multi lideri ai PSD apropiati de actuala conducere.

Acestia vor ca liderul lor interimar, Liviu Dragnea, sa fie ales presedinte cu drepturi depline. Doi dintre ministrii guvernului Ponta, seful de la economie, Mihai Tudose, si cel de la Comunicatii, Sorin Grindeanu, au cerut ca PSD sa se reuneasca intr-un congres extraordinar cel mai tarziu la mijlocul lunii octombrie.

Sorin Grindeanu, presedinte PSD Timis: "Alegerile locale sunt cele mai dificile organizari pentru orice partid.Trebuia sa facem acest lucru inca din toamna. Pentru ca daca impingem foarte mult data congresului vin alegerile locale peste noi"

Pe langa declaratiile lor, mai multe organizatii din tara, precum Constanta, Neamt, Buzau, Giurgiu sau Mures au transmis ca partidul trebuie sa depaseasa "starea de incertitudine", sa aiba o conducere solida si sa asigure lideri pentru anii urmatori.

Marcel Ciolacu, PSD organizatia PSD Buzau: "Categoric trebuie un congres cat mai rapid. Dupa finalizarea conferintelor judetene nu mai are rost sa mai asteptam ca vin sarbatorile si pierdem timpul"

Sunt insa si social-democrati care spun ca Liviu Dragnea nu ar trebui sa ravneasca la postul de lider pana cand nu isi rezolva problemele din instanta. Asta in conditiile in care, la sfarsitul lunii, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit primul termen pentru judecarea apelului declarat in dosarul "Referendumul", in care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an inchisoare cu suspendare.

Liviu Dragnea, presedinte interimar PSD: "Deocamdata sa gasim padurea, apoi vorbim de urs. Stati sa stabilim data congresului. Voi avea discutii cu colegii si marti vom stabili la biroul permanent national"

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, a anuntat ca nu il mai intereseaza nicio functie in partid si ca il sustine pe Liviu Dragnea. In luna iulie, acesta a fost desemnat sa conduca partidul pana la urmatorul congres programat pe 16 noiembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO