Cod portocaliu de ploi si vant puternic in 5 judete, de vineri noaptea. Cod galben de precipitatii mixte in 15 judete

Ultima actualizare: 23-11-2015 01:08

ANM a emis atentionari Cod galben si Cod portocaliu de precipitatii si intensificari ale vantului ce vor intra in vigoare in noaptea de vineri spre sambata, de la ora 2,00, in judete din nordul, vestul si sud-vestul tarii.

UPDATE Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a convocat, vineri, Comandamentul de iarna, pentru a vedea stadiul de pregatire si de reactie a institutiilor statului in conditii meteo deosebite, arata un comunicat al Prefecturii Maramures.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 21 noiembrie, ora 2,00 - 22 noiembrie, ora 12,00, Codul portocaliu vizeaza judetul Maramures, precum si zonele de munte ale judetelor Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj, unde se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi local 50 de litri/metrul patrat si, izolat, 70 de litri/metrul patrat.

De asemenea, in intervalul 21 noiembrie, ora 9,00 - 22 noiembrie, ora 9,00, va fi Cod galben de ploi in 15 judete din vestul, nord-vestul si nordul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 25 - 30 litri/metrul patrat si, izolat, 50 de litri/metrul patrat. Judetele afectate sunt: Satu Mare, Salaj, Suceava, Neamt, Botosani, Harghita, Mures, Bihor, Arad, Alba, Timisoara, Hunedoara, Caras-Severin, Gorj si Mehedinti.

In noaptea de sambata spre duminica (21/22 noiembrie), in Muntii Apuseni si in grupele nordice ale Carpatilor Orientali, dar si la inaltimi de peste 1.800 metri in celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada.

Precipitatii mixte sunt posibile duminica (22 noiembrie) si in zonele de deal din vestul si nordul teritoriului. Temporar, vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 kilometri/ora.

La munte, cu precadere in zona inalta, va sufla tare, cu peste 90-100 kilometri/ora, trecator viscolind ninsoarea.

Sambata se raceste in vest, in centru si in nord, unde va ploua in cantitati mari, iar la munte vor fi si lapovite si ninsori.

Duminica va ploua in majoritatea regiunilor iar in vest, in centru si in nord vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, mai ales in zonele mai inalte.

Luni se raceste peste tot. Va ploua slab in sud si in est, vor fi
precipitatii mixte in nord, in nord-est si in centru si va ninge la
munte. Vom avea intre 3 si 12 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO