"Smecherul cu X5" care a omorat doi oameni, condamnat la 7 ani de inchisoare. Andrei Andronie a ajuns la Penitenciarul Rahova

Ultima actualizare: 08-12-2014 07:08

Andrei Andronie, condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare, pentru producerea unui accident rutier in care si-au pierdut viata doua persoane, a ajuns la Penitenciarul Rahova unde va sta in carantina 21 de zile.

Dupa pronuntarea sentintei, tanarul s-a predat la Sectia 2 Politie, de unde a fost dus la Rahova. Andronie urmeaza sa stea o perioada de 21 de zile in carantina, in urma careia se va stabili penitenciarul in care isi va ispasi pedeapsa si regimul de detentie.

Andrei Andronie a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare pentru producerea accidentului din noiembrie 2011, de pe Calea Floreasca, in urma caruia au murit un taximetrist si o tanara, iar alte trei persoane au fost ranite.

Andrei Andronie, fiul bancherului Jean Andronie, a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare pentru ucidere din culpa si trei ani pentru ca a refuzat sa se supuna testelor pentru stabilirea alcoolemiei. Instanta a dispus ca la condamnarea cea mai grea sa adauge un spor de pedeapsa de un an, Andrei Andronie urmand sa execute sapte ani de inchisoare. Din pedeapsa va fi scazuta perioada in care Andronie a fost arestat.

Pedeapsa lui Andrei Andronie a fost astfel majorata de la cinci ani si sase luni, cat dispusese, in 4 aprilie, Judecatoria Sectorului 1.

In acelasi dosar, Petrut George Barbu a fost condamnat la noua luni de inchisoare, tot pentru ucidere din culpa, instanta dispunand suspendarea executarii pedepsei, cu un termen de incercare de doi ani si noua luni. Instanta a mentinut astfel pedeapsa dispusa de Judecatoria Sectorului 1.

Andrei Andronie si George Barbu au fost obligati sa plateasca familiilor victimelor daune morale de 125.000 de euro, bani care vor fi achitati de doi asiguratori. Suma a fost redusa de la 490.000 de euro, cat stabilise Judecatoria Sectorului 1 ca trebuie sa plateasca cei doi partilor civile din dosar.

Instanta a admis astfel actiunile civile formulate de Corneliu Micu, Emilia Micu, Ianula Sofia Grama Micu, Luana Ramona Neamtu, Maitner Eugen Micu, Janina stefania Dinca, Marcela Nistor si George Ciprian Nistor si i-a obligat in solidar pe cei doi inculpati la plata unor daune materiale si morale, retinand culpa lui Andronie de 90 la suta la producerea accidentului si a lui Barbu de 10 la suta.

Instanta a obligat asiguratorii de raspundere civila SC Omniasig Vienna Insurance Group SA si SC Astra Asigurare Reasigurare SA sa plateasca partilor civile sumele la care au fost obligati asiguratii acestora, Andrei Andronie si George Barbu, proportional culpei retinute in sarcina fiecaruia.

Decizia de vineri a Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, Andrei Andronie urmand sa fie incarcerat.

In dimineata zilei de 5 noiembrie 2011, politistii au incercat sa-l opreasca in trafic pe Andrei Andronie, pe Calea Floreasca, care conducea un autoturism BMW, cu viteza foarte mare. Urmarit de politisti, tanarul a lovit un alt autoturism, iar in urma impactul, masina lui a fost proiectat intr-un taxi oprit pe partea dreapta a drumului, in care se pregatea sa urce o tanara de 22 de ani.

Taximetristul si tanara au murit pe loc, iar alte trei persoane au fost ranite si transportate atunci la spital.

In 15 aprilie 2013, Andrei Traian Andronie a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, dar si pentru ca a refuzat sa ii fie recoltate probe biologice.

Andrei Andronie a stat in arest din 6 noiembrie pana in 6 decembrie 2011, cand a fost eliberat in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Taximetristul Robert stefan Micu (32 de ani) care a murit in accident, era absolvent a doua facultati si se pregatea de nunta, declarau rudele acestuia, dupa accident. Sora si unchiul acestuia au spus ca acesta practica taximetria in timpul liber, in rest activand in cadrul unui ONG.

Andrei Andronie avea, la data accidentului, 20 de ani, studia la o universitate din strainatate si venise atunci in Bucuresti pentru scurt timp.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO